17 marca 2013

Polýcia parkuie (168) - sme na "obedýku"


príspevok nám poslal dušan
chyby v nadpise sú naschvál
Miesto činu: Košice, Omská/Vrabčia
Dátum: 5.3.2013, 12:42
ŠPZ: KE491HR
Indikácie: Parkovanie na chodníku, parkovanie v zákaze zastavenia, blokovanie brány
Značka auta: Nissan
Diagnóza/K fotke autor píše: Viacero priestupkov naraz, to už je priveľa - vodič vozidla obedoval vedľa mňa v neďalekej reštaurácii, čiže určite nebol na zásahu, ani na žiadnej obdobnej činnosti. Mimochodom práve v tej chvíli šli okolo aj mestskí policajti, ktorý len zakrútili hlavou a šli ďalej. Veď predsa nebudú "buzerovať kolegov".

Reakcia (zahranie to do autu) OR PZ Košice.
Takúto odpoveď sme dostali prvýkrát. Dokonca aj samotné OR PZ Košice obyčajne reaguje s konkrétnou odpoveďou.

V súvislosti s Vami zaslanou žiadosťou v zmysle zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám, v ktorej žiadate informáciu týkajúcu sa parkovania vozidla Ministerstva vnútra SR zn. Nissan EČV: KE-491HR na ulici Omskej/Vrabčia v Košiciach ktorú odbor poriadkovej polície KR PZ Košice obdržal dňa 15.03.2013 Vás v zmysle § 14 ods. 3 citovaného zákona    vyzývam, aby ste v lehote 10 dní žiadosť doplnili.

V žiadosti je potrebné doplniť údaje o Vašej osobe. Zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v § 14 ods. 2) stanovuje, čo má žiadosť obsahovať. Zo žiadosti musí byť zrejmé, ktorej povinnej osobe je určená, meno, priezvisko, názov alebo obchodné meno žiadateľa, jeho adresa pobytu alebo sídlo, ktorých informácií sa žiadosť týka a aký spôsob sprístupnenia informácii žiadateľ navrhuje.  Z tohto dôvodu Vás vyzývam, aby ste v určenej lehote doplnili potrebné údaje.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

7 komentárov:

  1. Jej, uz tam znovu robi ten co vie pisat?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. OR PZ Kosice to nezahralo do autu. Takuto odpoved som dostal vzdy, ked som nieco pozadoval na zaklade zakona o slobodnom pristupe k info a zabudol som napisat svoje meno a adresu. To je jedno, ci to bolo od policajtov, danoveho uradu, obecneho uradu...
    Statna sprava totizto moze robit len to, co jej zakon povoluje. A vobec nechapem, preco sa niekto odvolava na tento zakon.
    Ved stacilo podat staznost. Ale ta tiez nemoze byt anonymna, takze internetovi onanisti nad parkovanim asi tiez nepchodia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adresa a meno nie sú tak celkom povinné. To je len finta na to, aby sa niektoré veci dali zahrať do autu. Som si zbežne pozrel policajné príspevky a tam, kde autori žiadali vysvetlenie, resp. reakciu sa policajti bez problémov vyjadrili, alebo radšej ani nezareagovali. Takéto vyjadrenie tu ja vidím tiež prvýkrát. Samotné OR PZ Košice už na niektoré príspevky reagovalo a meno a adresa mu nechýbala viď napr. tu:
    http://parkujemakodebil.blogspot.com/2012/08/polycia-parkuie-148-na-ceste-v.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uz som par desiatok ziadosti o spristupnenie informacii podaval, takze viem co chcu a co nechcu.

    " (2) Zo žiadosti musí byť zrejmé, ktorej povinnej osobe je určená, meno, priezvisko, názov alebo obchodné meno žiadateľa, jeho adresa pobytu alebo sídlo, ktorých informácií sa žiadosť týka a aký spôsob sprístupnenia informácií žiadateľ navrhuje.
    (3) Ak žiadosť nemá predpísané náležitosti uvedené v odseku 2, povinná osoba bezodkladne vyzve žiadateľa, aby v určenej lehote, ktorá nesmie byť kratšia ako sedem dní, neúplnú žiadosť doplnil. Poučí žiadateľa aj o tom, ako treba doplnenie urobiť. Ak napriek výzve povinnej osoby žiadateľ žiadosť nedoplní a informáciu nemožno pre tento nedostatok sprístupniť, povinná osoba žiadosť odloží."

    Ako vies, ze predtym reagovali na zaklade tohoto zakona? A ak ano, ako vies, co bolo v ziadosti? Ja tam vidim len odpoved.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je absolútne jedno na základe čoho reagovali, výsledkom bola vždy odpoveď. Teraz sa po prvýkrát odvolali na zákon o slobodnom prístupe k informáciám.
    Takže je jedno, čo bolo v žiadosti, dôležitý je výstup, nie vstup.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vidiet ze Policia sa "poucila" a nasla na "zbytocne" zvedavych obcanov sposob ako sa ich zbavit.
    --------
    Akurat ze tento vyklad zakona je minimalne sporny a moze sa stat ze nasrdeny obcan vygeneruje povedzme 730 "korektnych" mailovych ziadosti o informacie.
    --------
    Akurat az potom nastane zabava pre policiu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ... napíšte vaše ctené meno a adresu, aby sme vás mohli patrične potrtkať za to, že fotíte našich pandúrov ako kokotne parkujú ...

    podpis : vyšší pandúrsky úradník

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!