15 marca 2012

Hasiči na zákaze zastavenia a nie na zásahu

príspevok nám poslal čakateľ spravodlivosti

Miesto činu:  Dolný Kubín, Matúšková ulica
Dátum: 28.02.2012, 10:00
ŠPZ: neuvedená
Indikácie: Parkovanie na zákaze zastavenia
Značka auta: Tatra
Diagnóza/K fotke autor píše: Pre príslušníkov Hasičského zboru v Dolnom Kubíne vôbec neplatia dopravné predpisy aj keď niesu na zásahu, ale na Vás neváhajú volať policajtov.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

56 komentárov:

  1. 1. tam nevidím Zákaz zastavenia
    2. tam stoja minimálne ďalšie dve autá - tie nevadia?

    V popise služby sa píše: "Fotografia musí zobrazovať aj širšie okolie auta, aby bola situácia jednoznačná." a v tomto prípade by to dosť pomohlo...

    Momentálne je tu fotka troch parkujúcich vozidiel... pravdepodobne v protismere, ak to nie je jednosmerka, ale to je tak asi všetko.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. súhlasím stebou mala bit fotka ešte jedna aspon ale ked si zvečšíš foto tak je rozoznat tam tabulku zakaz zastavenia

      Odstrániť
    2. Keď si zväčšíte fotografiu, tak na úrovni korby Tatrovky vidno značku zákaz zastavenia.

      Odstrániť
  2. Ako vieš, že neboli na zásahu? Súdiš podľa toho, že nemajú zapnuté majáky? S vypnutím motora sa vypnú aj tie. Čo ak niekomu unikal plyn, či voda, nemusí automaticky horieť. A zrejme nikde inde ani zaparkovať s takým kolosom nevedeli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. stoja oproti vlastním garážam, že by sa im niečo stalo ? , tak potom sorry

      Odstrániť
  3. kokoti to tu davaju uplne zbytocne...ked budete ich potrebovat tak ich nabuduce poslite spravne zaparkovat a nech to je aj o 3 bloky dalej....a po dalsie ti dvaja kokoti pred nim preco su nie popisani???nestoja nahodou v protismere??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. máš pravdu v tom že aj tí dvaja stoja v protismere ale nie za značkou a oproti svojim garážam tak sa zamysli nad sebou, "inteligent" !!!

      Odstrániť
    2. ooo tak ty si teda inteligent!!! to ze stoja v protismere tak to je v poriadku???akoze ked mam garaz na ceste mozem parkovat v protismere?? zeby mi nieco uniklo z vyhlasky??to su nejake nove vynimky?? este v kysuci by som to chapal ale...

      Odstrániť
    3. Z vyhlášky ti moc neuniklo a keby aj to sa dá naštudovať ale to čo ti chýba v hlave tam už nedáš.

      Odstrániť
    4. ty co mas vsetko v hlave daj tu aspon jeden pravny argument ich parkovania...

      Odstrániť
    5. Chceš aspoň jeden právny argument?
      ok
      Auto Hasičského zboru stojí v zákaze zastavenia.
      V tvojom prípade si to radšej over v tej vyhláške, ak by si mal náhodou pochybnosti, to je všetko.
      Argument hasičov bol ten že auto s rebríkom parkujúce v poslednej garáži nemôže vísť von keď stojí nejaké vozidlo za značkou.Tie za ňou im nevadia aj keď sú v protismere.
      Tak logicky buď im vadia všetky , alebo žiadne. Ide tu o princíp. Tak nehľadaj chybu inde ale h%ladaj riešenie, aby si sa zbytočne nenervoval.

      Odstrániť
    6. tak to sa nervujes akurat ty. mne to je suma fuk ale vidim ze nemas argument na to co som sa pytal na parkovanie tych aut v protismere ktorych autor tu akosika zabudol vypisat lebo mozno aj on sam tam ma auto.... sluzobne auta neriesim lebo to je zbytocne lebo vzdy na to maju vysvetlenie ktore nik nevyvrati z beznych ludi... takze vlastne mozno mas co to v hlave ale je to pouzitelne akurat tak pre teba aby si nesral po dvore...

      Odstrániť
    7. Vidím že tebe toho pán boh veľa nenadelil, škoda času.
      Nič si nepochopil a namiesto argumentov sa pokušáš len urážať. Musíš to mať ťažké toto je asi silná stránka na teba skús pokec možno zapadneš :)

      Odstrániť
    8. Urazat si zacal ako prvy :-D ale tak no penisom si bol spraveny a penis si aj ostal.. nabuduce ked zacnes ako prvy urazat daj aj padne argumenty a nie len to co si tvoja hlavicka mysli ze je spravne aj ked to odporuje zakonom!!!

      Odstrániť
    9. nechcem sa vam miesat do rozpravy ale mna aj mozno dalsich by zaujimalo co vlastne bolo treba pochopit?trocha to treba rozpisat lebo ani po precitani nic nieje jasne. a fotka hovori jednoznacne.

      Odstrániť
    10. Veď to že fotka hovorý jednoznačne ale niekto sa tu sa snaží to obhajovať a dokonca podľa posladného jeho komentára to zákon aj povoľuje.Ale aj pre takích ľudí svieti slnko.

      Odstrániť
  4. Automobil hasičov stojí v úplnej pohode. Značka, ktorá by upravovala zákaz zastavenia nie je zobrazená, ako fotku zväčšujem tak zväčšujem značky niet.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. priamo pri prednom kolese auta je značka zákaz zastavenia, nevidno ???

      Odstrániť
    2. maš pravdu a ešte aj v protismere !!!

      Odstrániť
  5. Konečne to niekoho napadlo to odfotit, ja osobne bývam v blízkosti tej hasičskej zbrojnice, a to čo si tam dovoľujú hasiči je už fakt drzosť najväčšieho zrna, pre nich značky neplatia ty tam zastaň a hneď na teba volajú policajtov, ktorý tam po večeroch chodia na "kávičky", aby zabili čas.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty dement, vysvetli mi kde maju zaparkovat techniku ked potrebuju k zasahu auto zaparkovane za nou. Musia vytiahnut niekedy aj 3 auta a s tym 4-tym idu na vyjazd. Hadam nechces aby najskor zagarazovali tie 3 auta a potom isli na vyjazd? Myslim ze by si zmenil nazor keby ti horela napr. v Zazrivej novo postavena chata alebo tvoji pribuzni cakali na pomoc v havarovanom aute. Velke auto potrebuje nejaky priestor pri vyjazde z garaze. Oproti garazam stojace auta tomu z velkej casti branili. Kludne si tam zaparkuj aj ty auto, nechaj kluce na kapote a ked bude tvoje auto zavadzat hasicom pri vyjazde techniky tak ho mozu preparkovat vedla. Ale co mali robit s autami, ktore tam stali aj niekolko dni. S pribudajucimi autami totizto pribudaju aj problemy s parkovanim, ale toto ako priklad nespravneho parkovania ste si mohli niektori odpustit. Je to velke auto a v okoli nie je ziadny priestor kde take auto odlozia v pripade ako som uviedol v uvode. A k tym policajtom a kavicke sa nebudem vyjadrovat nakolko som ich tam este nevidel. Nechodis ty s nimi nahodou na tu kavicku ked to tak doverne poznas ?

      Odstrániť
    2. To auto nie z týchto garáží,tak ho nikto pre nič nemusel vyťahovať!!!!!
      Úbohé vysvetlenie.
      A potom že kto je tu dement?!?

      Ale dobrý pokus

      Odstrániť
    3. auto nieje z tych garazi? a to ako vies?teda ak za predpokladu ze nieje odtial takze vlastne ho tam ani nemohli zaparkovat kedze asi maju tam svoju techniku... a kam ho vlastne mali zaparkovat?? o dva bloky dalej?? technika ma byt pripravena ak by nahodou nieco...takze vlastne o com to tu je? zavidite? ci?
      ale dobry pokus ty kokotakus

      Odstrániť
    4. Iné auto z inej hasičskej stanice stalo vedľa na parkovisku.
      Normálny človek.Ale šofer Tatry by to mal asi o 20 metrov ďalej čo? A miesta tam bolo dosť ak by si náhodou myslel na to. A čo ti mám závidieť?, tú tvoju logiku.
      Vidím , že sa tu nájdu riadni magori.
      A dokonca sa voľne pohybujú medzi ľudmi.
      To by malo byť trestné.:)

      Odstrániť
  6. Milý fotoamatér,vzhľadom k tomu,že vaša fotka nikomu nič nepovedala,teda okrem vašich rodinných príslušníkov ,ktorý vás možno poťapkali po pleci a pochválili za odvahu zverejniť hlúposť nafotenú vašim novým fotoaparátom.Doporučil by som fotiť niečo veselšie napríklad zákaz vjazdu pred bytovkou z ktorej je to fotené ,kolko aut je tam ?verím že možno aj auto nášho fotoamatéra:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milí "fotoprofík", o tom čo komu táto fotka povedala nechám na ľuďoch a nie na tebe a čo sa týka toho zákazu vjazdu k tej bytovke tak som sa dosť pobavil.
      Už ste dosť dotknutí páni hasiči že Vám niekto naštrbil vaše EGO a čo by ste robili keby tam pribudli fotky z toho zákazu , kde zase stoja Vaše súkromné autá???????

      Ale ako myslíš

      Odstrániť
    2. Drahý pisatel a fotoamatér ,moje ego ostalo nenaštrbené ba povedal by som,že ani tvoj koment mu neubížil.To,že tvoja fotka rozprúdila verejnú debatu o parkovaní pred hasičskou stanicou je dobré.No osobne doporučujem fotiť niečo zmysluplné nie hlúposti ,pretože okrem tejto diskusie to nikoho ineho nezaujalo a je tu dalejo viac a krajších fotiek na diskusiu pozdravujem ťa a prajem ešte vela pekných fotiek do rodinného albumu :)

      Odstrániť
    3. Ospravedlňujem sa za kvalitu.Zohnal som si kvalitnejší objektív. Dúfam že to v budúcnosti oceníš

      Odstrániť
  7. predpisy platia pre každého !!!
    nechápem ako je to možné, že hasičom nevyhradia miesta na parkovanie, kde by nemohol parkovať nikto iný !?
    potom by nevznikali takéto komické situácie
    a hasiči by nemuseli parkovať kade tade
    je to na zamyslenie pán náčelník hasičov prebuďte sa a trocha sa rozhýbte

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Keďže je to pred hasičskou stanicou je chyba akurát tá že tam chýba dodatková tabuľka "neplatí pre vozidlá HaZZ".Z opačnej strany táto tabulka je.No ale to sa doplní pre pokoj duši.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A bolo by po probléme a hlavne bez urážok
      Súhlasím

      Odstrániť
  9. tak to treba zariadiť
    a dohliadnuť aby sa to dodržiavalo
    :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Som prekvapený, keď vidím toľko komentárov pre jednu fotku,no nedá mi nezareagovať. Súdny človek asi pochopí, že priestor zákazu zastavenia je tam vytvorený pre výjazd a parkovanie vozidiel HaZZ.To že na jednej strane chýba dodatková tabuľka je pravda, no v konečnom dôsledku len tech. detail, ktorý sa dorieši.Tento tzv.detail ale asi porušoval samotný autor príspevku fotografie a pravdepodobne sa mu nepáčila reakcia zo strany hasičov.
    Vážení, uvedomte si že hasiči majú zo zákona výjazd do jednej minúty a tvrdenia od "vodičov" typu:" len zanesiem nákup, idem len po čerstvý chlieb, veď sa nič nedeje, za chvíľu idem preč " asi moc neobstoja - čo poviete? Zamyslite sa nad tým, ako budú hasiči chodiť hľadať po bytovke alebo v obchode vodičov, aby im umožnili výjazd! Možno práve vaša rodina alebo priatelia budú v núdzi a verte mi, veľakrát ide o sekundy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred pár rokmi bola na tomto mieste, autobusová zastávka, kde pravidelne bývali odstavené aj autobusy. Vtedy nikomu níč nevadilo a nikto nikomu nezavadzal. Dosť zaujímavé na to , aké argumenty tu niekrorí pravdepodobne hasiči, používajú.
      Asi v tedy boli dôkladnejšie autoškoly, a hasiči lepší šoféri.

      Odstrániť
  11. A to neviete že oni majú svoje zákony, to sú tie , ktoré im práve vtedy vyhovujú.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Aj ten Golf na druhej strane je tiež zaujímavý. A to parkuje priamo pred garážou. Asi bude prázdna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je môj a do toho ťa prd :)) ja som ready do 15 sekund to ty nestihneš ani klučku na dverách stlačiť a už budem parkovať pred tvojim vchodom :)

      Odstrániť
    2. Môj zlatý tu nejde o sekundy, tu sa diskutuje o porušovaní predpisov, to si ešte nepostrehol :)

      Odstrániť
  13. Pred pár rokmi keď tam bola zastávka autobusu tu tento stál pár sekúnd ,a nie stále,pred pár rokmi na autobusovej zastávke nestáli osobné autá ani iné,nedovolili si to,pred pár rokmi mali hasiči menšiu techniku teraz je problém s tou technikou výsť z garáže keď oproti stoja autá preto táto značka tam je aby hasiči vyšli z garáže s technikou aby si sa možno aj ty nesťažoval pre to ak by sa ti pomoc s technikou nedostala ak by si ju aj ty náhodou potreboval.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred pár rokmi tá IFA mala menší polomer otáčanie , ako to IVECO dnes, tak potom očom točíš. A medzi rečou, ten autobus tam stával celú noc, lebo vodč toho autobusu býva v tej bytovoke a on tam totiž parkoval. Vidno že nemáš vôbec prehľad o tejto situáciíí, tak sa prosím nesnaž vysvetľovať niečo, čo nevieš ale si len počul.

      Odstrániť
    2. Nemáš pravdu ten autobus parkoval vedľa na parkovisku,tá Ifa bola menšia a užššia takže sa s ňou lepšie vychádzalo z garáže to Iveco dnes má hodnotu ovela vyššiu a keď ho náhodou poškodí pri skoršom zatočení pri vychádzaní z garáže nebude sa siahať na plat tebe čo stojíš a brániš vo výjazde ale strojníkovi za volantom.

      Odstrániť
    3. To parkovisko o ktorom hovoríš tam ešte nebolo, ani tá budova Nábytku, stále si presvedčený že vieš očom tu píšeš???

      Odstrániť
    4. Viem o čom hovorím,ale pochybujem o tebe.Keď tam nebola budova nábytku nebolo parkovisko nebola bytovka v ktorej bývaš ,boli tam rodinné domy a hasičská stanica ale ty si nesníval že niekedy tu budeš bývať.Vtedy hasiči nikomu nezavadzali, ale vtom je tá slovenská nátura,závidím aj pekné počasie na pohrebe.

      Odstrániť
  14. Chlapi, serete si do huby. Máte problém z výjazdom techniky tak prečo si zavadziate????????

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ako som si prečítal pár riadkov týchto komentárov, tak som ostal dosť prekvapený z niektorích reakcií.
    -Najčastejšie je prízvukovanie ,citujem " možno aj ty raz budeš potrebovať hasičou "
    - Omyl, skôr dobrého poisťováka, aby mi poistil veci nielen, ktoré zhoreli, ale aj tých pár bytov ktoré zničila voda. Čo je je pravidelne viššia škoda ako škoda zhorených vecí.
    Viem život je prednejší, ok nie som novinár, proste straty sa percentuálne pripúšťajú.Opravujem, tabuľkovo.
    - Položte si ruku na srdce, pre vybratie alebo posunutie či inú manipuláciu požiarnej techniky, by sa nikto ani neunúval posielať nejakú fotku. Tu išlo o normálne niekoľko hodinové parkovanie.
    -Cítiť tu nadradenosť, že hasiči sú "NIEKTO" . Kto ?????
    Veď si robia tú svoju robotu, tak isti ako mi ostatní. Že uhasia nejaký oheň, že pomáhajú pri haváriách alebo pri iných situáciách?
    Super!!!!
    Veď si plnia svoje povinnosti tak isto ako aj vy , alebo sa mýlim?.
    -Len NAŠE ZÁSlUHY pre túto spoločnoť nik neovenčí metálmi!!!!!
    -Čo by jedli , keby sme nepiekli, v čom by chodili keby sme im nešili a z čoho by žili keby sme sa im neskladali na plat a premie , ktoré dostávajú len za to , čo by mali robiť už len z toho čo im vyplíva z funkcie.
    -Späť na zem, buďme k sebe slušní a tolerantní!?!
    Keby nektorý vaši kolegovia ako napríklad VŠADE BOL, VŠETKO VIE, VŠETKO VIDEL, VŠETKO ZAŽIL a VŠETKÝCH NATREL (biela Octavia PD) tak by si tu ľudia v okolí nerobili prieky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. reakcie ako reakcie.... tu ide o to ze ked uz niekto tu dava niekoho a vedla je na fotke vidno dalsie auto(a) co porusuju tak isto dopavne predpisy tak to tu uz svedci o tom ze je niekto zaujaty... bud tu poriesime vsetkych alebo nikoho... ci nieje to tu tato stranka prave o tom?ci autor s autom moze parkovat ako sa mu zachce?

      Odstrániť
    2. milý pisatel(ka)na úvod a to som sa len rozhodoval ti napísať len tolko - myslíš,že je dobré ked vyhorí 5 bytov nad tebou ,alebo je lepšie ked "vytopí"jeden byt pod tebou ? zamysli sa koho viac nasere 5 rodín nad alebo 1 pod ?podla teba je jednoduchšie vysušiť a vymalovať ,alebo celkovo renovovať 5 bytov?Ani ja si nemyslím ,že sme superhrdinovia z filmov,no v chvíli,ked sa robí niečo zlé a potreboval by si pomoc,neviem koho chceš volať - poisťováka ?Prečo je to tak,že vlastne nejde ani o auto ako o hlúpu závisť,že no ved hasič tam može a ja nie,je to tak strašne velká vymoženosť?Ono sa hovorí,že slovák slovákovi aj hovno závidí ak je väčšie, no toto je naozaj o niečom inom:)Ak si taký chytrý prosím prihlás sa na ktorejkolvek hasičskej stanici a vysvetli im,že je úplne zbytočné chodiť na výjazdy,lebo ludia ako ty maju poistené veci ža aj autá sú poistené teda všetko sa nejako spraví a vôbec načo sú policajti ,armáda,lekári,učitelia ved sú to tiež len darmožráči čo žijú z tvojich daní.Sťažuj sa niekomu inému a nehodnoť či je ,alebo nie je účinné chodiť hasiť požiare a vyťahovať ludí zo zakliesnených vozidiel?Celkom na záver do "videnia" :)))))

      Odstrániť
    3. Som nevedel , že aj súkromné autá používate na výjazdy.
      Sorry musím sa ospravedlniť.
      Sme na Vás pyšní.

      Odstrániť
  16. Pre indformáciu, to biele auto je mimochodom tiež jedného z hasičov!!! A to oproti tiež.

    AJ TOTO JE ZAUJATOSŤ?????????

    Ja tomu hovorím ináč, ale škoda reči, sú proste, akí sú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pre tvoju informaciu to auto je Obamove ked prisiel pozriet tu nasu zazracnu techniku...

      Odstrániť
    2. bolí ťa hlava ???

      Odstrániť
  17. Ťažko to bude chápať niekto, kto nepozná tunajšie problémi s parkovaním.
    Tak som sa chcel iba dozvedieť prečo hasiči môžu ignorovať dopravné predpisy.
    Pôsobí to ako výsmech do očí ostatních občanov-šoférov.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Podla predpisov táto značka znamená zákaz zastavenia,vysvetli ako vojde do garáže s vozidlom keď na tom mieste nesmie zastaviť,aj vtedy porušuje predpis keď s vozidlom chce nacúvať do garáže.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Pan cakatel spravodlivosti,ty si taky velky,ale fakt veeeeelky kokot.Staraj sa o svoje osrate slipy,ty debil.Ver mi,ze tvoja debilna zaujatost voci hasicom,sa ti raz vypomsti.Chuj vymlety.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Je to závisť že niekto nosí slipy a ty si musíš dávať predpisovať plienky, alebo je to iba úchylka. Ak je to úchylka tak sorry nechcem si robiť srandu, práve naopak môžem pre teba zorganizovať nejakú zbierku od susedov.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Auta stoja v protismere a ak vidim tak pod zakazom zastavenia je dodatkova tabula ktora v tomto pripade uz pre cisternu neplati.

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!