15 marca 2012

Polýcia parkuie (140) - na chodníku v štýle Cobra 11

príspevok nám poslal miško
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Vráble, Nové námestie, pešia zóna
Dátum: 7.3.2012, 16:58
ŠPZ: TN489BU
Indikácie: Parkovanie na chodníku, parkovanie nakrivo
Značka auta: Fabia Combi
Diagnóza/K fotke autor píše: Nielen vo Vrábľoch ale verím že aj inde sa deje to čo tu, už nie je normálne čo si naši strážcovia zákona dovoľujú prečo oni môžu a my pozemšťania nie? Je to správne?


Vyjadrenie KR PZ Nitra
Oprávnenosť zastavenia a státia služobného vozidla polície zobrazeného na fotografii sme preverili. V čase keď vznikla fotografia policajti oddelenia cudzineckej polície vykonávali v blízkosti služobnú činnosť v zmysle zákona o pobyte cudzincov.

Vzhľadom k tomu, že v blízkosti vykonávania služobnej činnosti neboli voľné parkovacie miesta, policajt zaparkoval na uvedenom mieste na čas nevyhnutne potrebný na vykonanie previerky. Miesto, kde bolo zaparkované vozidlo, síce nie je vyznačené ako parkovisko, avšak nenachádza sa tam ani dopravná značka, ktorá by zakazovala na uvedenom mieste státie alebo zastavenie.

Služobné motorové vozidlo bolo odstavené tak, že nestálo na chodníku a bola dodržaná vzdialenosť 150 cm, kde platí v zmysle zákona o cestnej premávke ,, Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať, to neplatí ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom  ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m, okrem zóny s dopravným obmedzením.

Vozidlo neobmedzovalo ani neohrozovalo chodcov idúcich po chodníku ani ostatných účastníkov cestnej premávky a neparkovalo ani na pešej zóne ktorá je vyznačená dopravnými značkami začiatok a koniec pešej zóny. Zaparkované vozidlo v tomto prípade neohrozovalo bezpečnosť cestnej premávky a teda nedošlo k porušeniu zákona. Ihneď po vykonaní služobnej činnosti policajti opustili s vozidlom toto miesto.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

15 komentárov:

  1. Miško, parkovanie na chodníku nie je zakázané, pokiaľ ostane voľný priestor 1,5 metra pre chodcov. A to je v tomto prípade dodržané. Parkovanie na krivo? Akosi mi ušlo, že by zákon o cestnej premávke niečo o tom hovoril. Teda pokiaľ nie je vodorovné dopravné značenie ... a tom tam nie je. Takže ... ak by sa veľmi, veľmi chcelo niečo policajtom vyčítať, tak to, že jazdili po chodníku, kým sa dostali na miesto pri budove.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je pešia zóna!!!Tak tu láskavo nemúdruj...autá tam nemajú čo robiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pre AnonymnýMar 15, 2012 04:14 AM
    To je pešia zóna!!!Tak tu láskavo nemúdruj...autá tam nemajú čo robiť...

    Stačí si naštudovať príslušné predpisy k pešej zóne a to nielen v zákone o cestnej premávke a potom zistíš, že ten, kto tu píše blbosti si ty ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Toten pahylek co si dovoleu? Ta takto jazdzic a parkuvac si velmo vela ludi nedovoli. To ta policia len si dovoli. Hanba im !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. boze moj vam to uz fakt drbe?? proste mali by dat do zakona ze v case sluzby pre nich by nemali platit ziadne obmedenia zo zakona a bolo by vybavene...alebo by mali registrovat ludi co davaju tieto nezmyselne prispevky na ORPZ aby sa vedelo ku ktorym v pripade nudze sa netreba ponahlat!!!! a by to fungovalo takto: misko nahlasi vykradnutie bytu alebo iny trestny cin v databaze by vyskocilo ze sa jedna o cloveka ktory "nema" rad ak sa porusuju v ramci sluzby dopravne predpisy a bude sa vediet ze k tomuto clovekovi treba pristupovat podla dopravnej vyhlasky a hliadka by zaparkovala o pol kilometra dalej s tym ze neboli volne miesta v case prechadzania autom okolo... sak v case sluzby taka prechadzka nieje zla...cas bezi a plat tiez... a potom by som vas kokotov chcel vidiet ako by ste nezmyselne fotili...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značky Pešia zóna (D57a) a Koniec pešej zóny vyznačujú územie (časť obce a podobne) určené predovšetkým pre chodcov. V spodnej časti značky alebo na dodatkovej tabuľke možno vyznačiť vhodným nápisom alebo symbolom, ktorým vozidlám je vjazd do tejto oblasti povolený a prípadne v akom čase a podobne. Koniec zóny sa vyznačuje značkou D57b.Dodatkova tabula tam je pre zasobovanie,ale maju povoleny vjazd z inej strany!Miest na parkovanie je okolo budovy kam mali namierene priblizne 40-50!!! "vykonávali v blízkosti služobnú činnosť v zmysle zákona o pobyte cudzincov" tak urcite...v pravom hornom rohu fotografie ich mozte vidiet ako vykonavaju cinnost...a ty kokot sa chod radsej vyplakat maminke...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nedávno sa predo mňa v obchode pri pokladni tlačil policajt v uniforme a hovoril mi, ako veľmi sa ponáhľa. V ruke držal fľašu so šampanským. Aké bolo jeho prekvapenie, že som pred neho strčil môj nákupný vozík a povedal som mu, že ho nepustím. Podľa jeho aktivity predpokladám, že bol na zásahu. To je presne tak, ako v 95% prípadoch policajného parkovania.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hrozné čo si dovolil!!!!!!!!!!!!! p.s. milujem čítať vaše komplexy z policajtov :D

      Odstrániť
    2. Ja by som ho pustil. Slušne ti dal najavo, že on s jednou vecou nebude zdržovať toľko, ako ty so 40-tymi. Zachoval si sa ako správny Slovák - dement, čo myslí len na seba.

      Odstrániť
    3. A na koho mám myslieť? Bol som v obchode, aby som nakúpil pre seba pre svoju rodinu a nie preto, aby som púšťal policajtov. Keby mal v ruke tresku a dva rožky, tak ho pustím. Nie však s fľašou šampanského a so slovami, že sa veľmi ponáhľa, tak ho mám pustiť. Nie s prosbou, ale s konštatovaním, že ho mám pustiť. Keď sa všetci Slováci takto budú správať, možno sa ani policajti na tejto stránke nebudú objavovať - treba len prejaviť občiansku a ľudskú odvahu a statočnosť.

      Odstrániť
  8. Presne tak to je...!!!To je celá naša Polícia SR!!!Vždy sú na zásahu!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Okopírujem si tú odpoveď a aj ja tak zaparkujem a keď mi dajú papuču, budem to čítať z papiera. Pretože v odpovedi deklarujú, že toto vozidlo nikoho neohrozuje, nikomu nezavadzia, tak prečo by malo zavadziať to moje, len preto, že nemá majáky a nie je zeleno biele?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Na zasahu ci len tak, stale parkuju podla predpisov tak zavistlivych zakomplexovancov bez vodicaku moze aj roztrhnut

    OdpovedaťOdstrániť
  11. aj bez toho aby som si prečítal vyjadrenie PZ, prvé čo ma napadlo bolo že veď tam je kopec miesta, určite viac ako 1,5m a nikomu nezavadzajú. ako čítam je to pešia zóna (čo z fotky nijako nie je poznať) ale aj tak si myslím že v tomto prípade chcel byť skôr autor fotky zaujímavý....

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!