25 januára 2012

Polýcia parkuie (134) - na zákaze zastavenia

príspevok nám poslal gumak
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Bratislava, Pavla Horova
Dátum: 08.01.2012, 13:09
ŠPZ: BA904TY
Indikácie: Parkovanie na zákaze zastavenia
Značka auta: Nissan
Diagnóza/K fotke autor píše: Myslím že k tejto čiarosleposti netreba komentár, je tam vidno jasný zákaz zastavenia. Polícia môže všetko. Chcel by som ale vedieť čo by sa stalo kebyže zavolám mestkých policajtov.

Vyjadrenie KR PZ v Bratislave:
Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave obdržalo od Vás dňa 17.01. 2012 žiadosť o vyjadrenie k parkovaniu služobného cestného vozidla X-Trail, ečv.: BA 904 TY dňa 08.01. 2012 v čase o 13:09 hod. na ulici Pavla Horova v Bratislave Devínska Nová Ves,  patriacemu Okresnému riaditeľstvu  PZ Bratislava IV.

Po oboznámení sa s obsahom listu a priloženej prílohy fotografie Vám uvádzam nasledovné skutočnosti.

Z fotografie priloženej k emailu odosielateľa je zrejmé, že služobné cestné vozidlo Nissan X-Trail ečv.: BA 904 TY (ďalej len SCV), ktoré je pridelené k užívaniu na oddelení pátrania a výjazdov odboru kriminálnej polície OR PZ v Bratislave IV, je zaparkované na mieste, kde je vodorovnou dopravnou značkou, žltou súvislou čiarou, zakázané státie. Z knihy jázd uvedeného SCV je zrejmé, že dňa 08.01. 2012 na tomto vozidle jazdil príslušník PZ zaradený vo funkcii kriminalistický technik OR PZ Bratislava IV.

Z vyjadrenia príslušníka PZ OR PZ Bratislava IV, ako aj z knihy výjazdov  je zrejmé, že dňa 08.01. 2012 v čase od 12: 30 hod. do 14: 00 hod. vykonával služobnú činnosť ako člen výjazdovej skupiny OR PZ v Bratislave IV na ulici Pavla Horova č. 22 v Bratislave – Devínskej Novej Vsi (ČVS: ORP-33/DN-2012), pričom pri príchode na miesto zistil, že v blízkom okolí sa nenachádza žiadne voľné parkovacie miesto, čo potvrdzuje aj samotná fotografia občana.

Z dôvodu objemnosti výstroje kriminalistického technika, ako aj z dôvodu obavy zo znehodnotenia, či samotnej straty stôp zaistených pri obhliadke miesta činu, na ktorú bol vyslaný rozhodol, že SCV síce zaparkuje na mieste vyznačenom vodorovnou dopravnou značkou, žltou súvislou čiarou ale tak, aby nijako neohrozil bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, čím postupoval v zmysle § 69 ods. 4 Zákona č. 8/2009 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách.

Vyššie uvedené konanie príslušníka PZ OR PZ Bratislava IV považujem za konanie, ktoré je v súlade s § 69 ods. 4 Zákona č. 8/2009 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách, nakoľko z uvedeného ustanovenia vyplýva, že „výnimku z druhej časti tohto zákona (napr. aj § 3 ods. 2 písm. b - Účastník cestnej premávky je ďalej povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia), ktorá je v cestnej premávke okamžite potrebná, môže povoliť policajt na mieste samom v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky“.

Príslušník  PZ  OR PZ Bratislava IV zastavil služobné cestné vozidlo na križovatke so slepou ulicou, teda je dôvodné sa domnievať, že touto križovatkou prechádzajú prevažne vodiči, ktorí tam bývajú a ktorí majú miestnu znalosť spôsobu riadenia premávky. K tomuto konaniu ďalej došlo v nedeľu na obed, teda išlo o čas s malou hustotou premávky. Z uvedeného je zrejmé, že v žiadnom prípade toto vozidlo zaparkované na predmetnom mieste, neohrozovalo bezpečnosť cestnej premávky.


plk. JUDr. Csaba Faragó
                                                                                                            Riaditeľ
                                                                                                             Krajského riaditeľstva PZ
                                                                                                           v Bratislave, v.r.



___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

23 komentárov:

  1. Autor fotografie je očividne dementný, podla komentára. Ešte mal pridať bullshit o rožkoch a desiatej.
    Nabudúce, keď ti bude horieť v byte, volaj mestských na hasičskú cisternu, ktorá nebude medzi čiarami v boxe. Absolútne zbytočné trollenie na PZ a zneužívanie zákona o prístupe k info.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čo sa ti nepáči trtko?

      Odstrániť
    2. a co sa tebe nepaci trtko?!

      Odstrániť
    3. odpovedat na otázku otázkou to značí ze tvoje IQ siaha niekde do praveku!!!Dement!!!Určite budeš zakomplexovaný policajt!

      Odstrániť
  2. MaxxJan 25, 2012 10:22 AM

    podla zakona mal mat zapnute majaky ak to bolo pri vykone v sluzbe...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. podľa akého zákona no daj inteligent ...?? ...keď zapneš maják musí byť nakopnuté auto inak ho nenaštartuješ potom :)

      Odstrániť
  3. Nemusi mat zapnute majaky a ani nemoze. Ak chce nechat zapnute majaky dlshie ako par minut, musi mat nastartovane. Podla zakona, nemoze nechat nastartovane auto bez dozoru.

    Neviem co na tom riesite. Maju policajti vynimku? Maju. Takze parkovanie je ok.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj napriek tomu, ze si policia dala tu namahu obsiahle toto parkovanie okomentovat a obhajit, ludia klikaju na to, ze je to debil. Myslim, ze to jasne poukazuje na nejaky komplex navstevnikov a priaznivcov tejto stranky. Dufam, ze ked sa raz dostanete do problemu a budete potrebovat policiu tak vam nepomozu, lebo nebudu mat kde zaparkovat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved ano sak kto na slovensku by si neklikol ked moze zhovadit policiu :-D

      Odstrániť
  5. zaujimave ze nikde vo vyspelom svete nemaju problem pri vykone sluzby mat zapnute majaky...to len j3bnute Slovensko je vykvet...necudujte sa ze sme v rebricku krajim pri Ghane, Somalsku a pod. krajinach tretieho sveta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už si dnes skúšal rozmýšľať, či ešte nie?
      Nenapadlo ťa, že z toho auta zobral batoh a išiel zaisťovať stopy niekam do bytu, čo kľudne znamená, že je preč 2-3 hodiny a pracuje? Mal nechať 2-3hodiny zapnuté majáky=naštartované=odomknuté auto s kľúčami v zapalovaní?

      Ak je Slovensko v rebríčku medzi krajinami tretieho sveta, tak je to najmä kvôli tomu, že tu žijú ľudia ako ty.

      Odstrániť
    2. jednoducho povedane takto odparkovane auto tam nema byt...takze ked ja pojdem do obchodu po rozky tak odparkujem v strede krizovatky lebo obchod v bytovke nema parkovisko? sa uvedom laskavo...

      Odstrániť
    3. PRE Jan 26, 2012 09:39 AM:

      To myslis policajne auto ?? Navrhni ako to mal vyriesit ?

      Odstrániť
    4. AnonymnýJan 26, 2012 09:39 AM
      Porovnávaš svoj spoločnosti ničím neprínosný nákup pečiva s výkonom (zbieranie dôkazového materiálu) práce verejného činiteľa?
      Rozmýšľaj, či je to porovnateľné a ak prídeš i inej odpovedi ako výbuchu smiechu, tresni hlavou do klávesnice a tak opakuj až dokým sa nespamatáš. Škoda, že sanitka bude krúžiť okolo bytovky dve hodiny pretože nebude volná parkovacia kója a zastaviť len tak predsa nemôže, lebo rožky, a vykrvácaš na vlastnom stole :)

      Odstrániť
    5. O praci policie by som radsej pomlcat. Prinos to urcite nie. Jedine buzerovat a mlatit...alebo Chranit a pomahat mafii...

      Odstrániť
    6. nepozeraj tolko americkych filmov bo ti prepne.. lebo inac aj ty zakazdym ked dostanes defekt, naburas, dojde benzin nechas auto s rozsvietenymi svetlami a ides hladat pomoc???? lebo v kazdom jednom filme nehaju rozsvietene svetla a tak isto ako aj ty si videl tie majaky... hnupe

      Odstrániť
  6. Nikde vo svete? Asi si toho este moc nepochodil, co? Bol si uz v Somalsku, ked nas s nim chces porovnavat? Asi nie, ze... Inak by si to nenapisal.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. sa neposer
    jednoznačne parkuje ako debil
    tak bol tam pri výkone služobnej činnosti
    sa to vysvetlilo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vzdy ked otvorim tuto diskusiu zacitim hnusny smrad, tolko hovien je tu nakydanych. A cudujem sa adminovi preco este tuto fotku nevymazal!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatvor ústa a dychaj nosom, možno to bude dychom!!!Žuvačka alebo pravidelné čistenie zubov pomôže!

      Odstrániť
  9. Z vyjadrenia príslušníka PZ OR PZ Bratislava IV, ako aj z knihy výjazdov je zrejmé, že dňa 08.01. 2012 v čase od 12: 30 hod. do 14: 00 hod. vykonával služobnú činnosť ako člen výjazdovej skupiny OR PZ v Bratislave IV na ulici Pavla Horova č. 22 v Bratislave – Devínskej Novej Vsi (ČVS: ORP-33/DN-2012), pričom pri príchode na miesto zistil, že v blízkom okolí sa nenachádza žiadne voľné parkovacie miesto, čo potvrdzuje aj samotná fotografia občana.


    hmmmm....tento úrivok je najlepší škoda že som neodfotil aj voľné parkovacie miesta ktore tam boli....

    Guma

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pri služobnom zákroku nemusí hľadať voľné miesto, je to na jeho rozhodnutí kde zaparkuje a ostatní to musia rešpektovať
    určite tým parkovaním nevznikla nikomu škoda alebo nešlo o život
    to by sme si mali uvedomiť

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Fajn berem bol som už poučený sorry že som si ho odfotil a dal som to sem dúfam že ten jebko hore to už pochopí....

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!