28 augusta 2009

Ako by ich jedna mater mala

príspevok nám poslal arnie

Miesto činu: Banská Bystrica, Zvolenská cesta, pred supermarketom Tesco
Dátum: 20.8.2009, 11:36
ŠPZ: BB470AC, ZV107BA
Indikácie: Invalidno-chodníkový + chodníkový parker. Blokovanie chodníka, blokovanie miesta pre invalidov, Blokovanie vchodu do predajne.
Značka auta: Škoda, Citroen
Diagnóza/K fotke autor píše: Dvaja parkeri priamo pred vchodom do Tesca. Hrubé stĺpiky pred vchodom ešte odolávajú, tie tenšie už tam nie sú.

Ešte som nedofotil starú škodovku ktorá umeleckým spôsobom parkuje polovicou na invalidnom mieste a druhou polovicou na chodíku a už sa na chodník v celej svojej kráse vrútil Citroen. To vedľa Citroena je jeho vodič.

Opäť treba pripomenúť že voľných parkovacích miest je pre toto Tesco prebytok. Len by bolo treba prejsť možno aj 100 metrov od auta ku dverám predajne. Tak prečo si svoju plechovicu neodparkovať priamo pred vchodom?

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

7 komentárov:

  1. odkedy je parkovanie na chodniku zakazane?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm, ako citam prispevok, chodnik je pre chodcov, ako aj motoristov, (snad nie i pre vrtulniky, lietadla, ponorky, a vsetky ostatne dopravne prostriedky..) len nechapem, preco sa to vola chodnik a nie cesta alebo parkovisko,...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. odkedy je parkovanie na chodniku zakazane? (pomocka: zakon o premavke na cestnych komunikaciach)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný povedal(a)... @ Nedeľa, 2009, august 30 11:18:

    Myslis ten zakon, v ktorom je velmi jasne napisane, ze sa na chodniku parkovat moze, pokial je nechana volna sirka chodnika aspon 1.5 metra?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pre vsetkych rejpalkov: to auto nezabera len chodnik, ale aj miesto pre invalidov!!! a nie je oznacene ako auto invalida. cize tam je ten problem!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný povedal(a)... @ Nedeľa, 2009, august 30 11:18

    (2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.

    --- Anonym, vidis ze stoji na chodniku na vyznacenom parkovisku ?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Myslím že k tomuto môjmu príspevku už bolo povedané všetko. Ak sa niekomu zdá že spôsob parkovania Škodovky alebo Citroena je normálny, tak by mal vo vlastnom záujme vrátiť svoje vodičské oprávnenie a absolvovať aj psychotesty.
    Opäť pripomínam - parkovacích miest je okolo tohto Tesca PREBYTOK. Takže nebavme sa o tom, či má na chodníku ostať 1,5m voľného miesta alebo nie. Chodník je apriori pre chodcov a parkovanie na chodníku sa akceptuje ako nutné zlo v prípade že skutočne niet kde parkovať. Tento prípad to však nie je. okrem toho blokuje aj časť parkovacieho miesta pre invalidov. Pre prípad debilov ako sú na mojich fotkách, boli na mieste kde parkuje Škodovka osadené stĺpiky. Pozri tu:
    http://parkujemakodebil.blogspot.com/2009/04/tak-ako-inak-im-to-vysvetlit.html

    Žiaľ nával debilov na toto miesto je silnejší ako boli tie stĺpiky. Žeby nejaká zvláštna debilopatogénna zóna?

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!