28 augusta 2011

Na chodníku na Zochovej

príspevok nám poslala soňa

Miesto činu:
Bratislava, Zochova, zástavka MHD
Dátum: 17.8.2011
ŠPZ: BA697BV
Indikácie: Parkovanie na chodníku
Značka auta: Fiat
Diagnóza/K fotke autor píše: Auto asi čaká na autobus.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

23 komentárov:

  1. Na tomto mieste pravidelne každý deň stojí nejaké auto, nielen tento Fiat. A niekoľko metrov od toho miesta policajti dosť často kontrolujú autá. A chodia tadiaľ aj mestskí policajti, vždy sa však cudne odvrátia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a co konkretne porusil? zavadzia niekomu?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Žiaden zákon nehovorí, že sa nemôžem vymočiť vo výťahu či rovno pred Tvojimi dverami. Napriek tomu to však neurobím, pretože to nie je slušné a ja by som sa cítil ako debil. A Ty by si prekračoval mláku a hovoril by si: "A čo ten človek porušil? Prekáža tá mláka niekomu?" Táto stránka nie je o tom, či niekto pri parkovaní porušil dopravné predpisy, ale o tom, či niekto parkuje debilne alebo nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vieš ...zmýšľanie niektorých ľudí je len o tom čo nie je zakázané je dovolené ... a to či je to absurdné, nemorálne na prítaž je už jedno... predsa nikto im to nezakázal...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný povedal(a)... @ 28. augusta 2011 16:42

    si fakt tupec, co? Je pekny rozdiel zaparkovat auto, kde je pomaly letiskova draha a ziadnemu chodcovi nezavadzia, ako niekomu omocit rohoz. Za to omocenie by sa ti isto nikto nepodakoval. Ako sry, ale tvoje prirovnanie je uplne debilne ako aj ty sam. A zakon sice nehovori o moceni vo vytahu, ale hovori vo vseobecnosti o poskodzovani cudzej veci atp. Takze na prvu otazku, co porusil sme uz prisli, ze nic. A teraz skus odpovedat na tu druhu. Komu zavadzia? Ten chodnik je podla mna siroky az az a parkovanie na chodnikoch je pokial viem povolene ak nechas 1.5 metra.

    Anonymný povedal(a)... @ 28. augusta 2011 18:49
    co presne je podla teba nemoralne? Ze si dovolil zaparkovat na mieste, kde sa to obvykle nerobi?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Asi pred mesiacom ma na chodníku počas prechádzky so psom zrazil cyklista. Je pravda, že keď sa ku mne zozadu blížil, mal 1,5 metra. Pes sa však nepozrel a prebehol z jednej strany chodníka na druhú. To už cyklista nezvládol a vrazil do mňa. Možno aj preto jestvuje pravidlo, že cyklista, tak, ako auto, nemá na chodníku čo robiť. Pretože pes si také pravidlo nedokáže osvojiť, je to na človeku. Keby tam na Zochovej malo byť parkovisko, tak je to parkovisko, je to však chodník, ktorý slúži chodcom. A neviem, prečo si začal s osobnými urážkami. Ak máš nejaký problém, navštív odborného lekára.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. a keby mali vsade kde sa da parkovat nakreslit parkovysko tak by nebolo pravido o 1,5m. to ze ta zrazil ciklista nic neznamena a vobec to s tym nesuvysi rovnako ako to ze si nevies vychovat psa ktori by mal ist vedla teba. a osobna urazka je aj to ked tvrdis ze dotycna osoba parkuje ako debyl takze si vlastne zacala urazat ty.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Je to jasné, auto je Tvoje. Psa možno nemám vychovaného tak, aby mi išiel pri nohe, ale predstav si, že by tadiaľ kráčala matka s kočíkom a mala by ešte jedno dieťa, ktoré by nemala uviazané na vôdzke.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. na detskom ihrisku pri mojom dome nie je tabula, kde by bol zakaz vencenia psov. znamena to teda, ze svojho psa mozem pustat medzi deticky do pieskoviska? co nie je zakazane, je povolene. ale kedze nie som debil, tak tam psa nepustim. a kedze nie som debil, neparkujem na chodniku. a kolega ma pravdu, chod sa liecit a neurazaj slusnych ludi.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Az na taku drobnost, ze parkovanie na chodniku je vyslovne dovolene, takze je dost hlupe liecit si na tom nejaky vlastny komplex.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Anonymný povedal(a)... @ 29. augusta 2011 15:13
    tym ludom to tu budes darmo vysvetlovat. Oni maju svoje ubohe argumenty a ked im aj tie dojdu, tak ta oznacia za majitela auta.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Táto stránka sa volá "Parkujem ako debil". Ak niekto zaparkuje ako debil, vždy sa nájde niekto normálny, kto ho odfotí a pošle fotografiu na túto stránku. Tam si to pozrie nejaký normálny človek, ktorému sa pri pohľade na fotografiu až rozum zastaví. A keďže má zastavený rozum, stáva sa z neho debil, ktorý začína parkovať ako debil.

    Ešte raz - táto stránka nie je o tých, čo pri parkovaní porušujú predpisy, ale o tých, čo sa pri parkovaní správajú ako debili. A desí ma, koľko ľudí tých debilov obhajuje. Debil ostane debilom, aj keby neporušoval dopravné predpisy.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Veď už len to že policajti na takto zaparkované autá nereagujú je dosť výpovedné. To znamená, že na chodníku ostalo minimálne 1,5 m pre chodcov. No skúsil by mi niekto z policajtov dať pokutu za takéto parkovanie, tak by riskoval to, že zajtra už policajtom nemusí byť. A tým blbečkom, ktorí takéto parkovanie odsudzujú, odkazujem, Tomu čo ho zrazil bicyklista, čo bicyklista robil na chodníku, na jazdu má vozovku, alebo časť chodníka vyhradeného pre cyklistov, ak ťa zrazil na časti chodníka vyhradenom pre cyklistov máš pech, ak ťa zrazil v priestore pre chodcov tak sa sťažuj, ak ťa zrazil na chodníku, ktorý zároveň nie je cesta pre cyklistov tak sa obráť na súd a ten to porieši. A tým čo odsudzujú vodičove správanie odkazujem, že nespravil žiaden priestupok a táto fotka sem vôbec nepatrí. Treba si preštudovať vyhlášku !!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Nejde o zákon, ide o rozum a o ohľaduplnosť. Je to presne ako s venčením psa na detskom ihrisku. Chcel by som Ťa vidieť, ako by si vysvetľoval svoju dieťaťu, ktoré na pieskovisku strčí ruku do psieho hovna, že je to vlastne v poriadku, pretože zákon porušený nebol a zákazová tabuľa tam nie je. A keď ma na chodníku zrazil cyklista, volal som Mestskú políciu, operačný dôstojník sa ma spýtal, či som ho zadržal. Odpovedal som, že som dosť problémov sám so sebou. A stále vidím na chodníku cyklistov, stále volám Mestskú políciu, vždy mi hovoria, že majú málo hliadok a mám ich zadržať. Táto stránka nie je o výsmechu, ale o bezmocnosti pred aroganciou, drzosťou a hlúposťou. A obdivujem všetkých, čo aroganciu, drzosť a hlúposť obhajujú a kryjú sa znalosťou vyhlášky.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nie je to presne ako s vencenim psa, pretoze ak by ta fizel nacapal so psom na pieskovisku ci detskom ihrisku, tak ver tomu, ze platis blokovu pokutu. To, ze nie si debil a vencis psa len tam, kde je to povolene ta ceni, lebo vencenie psa na pieskovisku ohrozuje zdravie deti. Tu ale vodic za 1. neporusil ziadny predpis a za 2. nedopustil sa ani ziadneho moralneho preslapu. Nikomu totiz neublizuje a nezavadzia a ani nikoho neobmedzuje. Tudom? Moje posledne slova k tejto fotke.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Vidím, že rozum,slušnosť a ohľaduplnosť tu nemajú ani len teoretickú šancu.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Nehadajte sa,cochvila sa uz nebude dat ani takto parkovat.Automaticky pride pre vas odtahovka.Staci si pozriet zmeny ktore maju byt v zakone 8/2009

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Parkovanie je Debilne uz len z toho dovodu ze je tam zamkova dlazba a urcite nieje stavana na auta... a na pripadne oleje...svetu mier ahojp

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Zamkova dlazba je aj na parkoviskach pred Lidlom. Tiez nie je stavana na auta?

    OdpovedaťOdstrániť
  20. svetu mier ahojp


    Ty si ale riadne pribitý debo, že???

    OdpovedaťOdstrániť
  21. 30. augusta 2011 16:42 a 30. augusta 2011 15:54 vy dvaja trupikovia je ine ak sa dava zamkova dlazba na piesok co sa robi chodnik a ine ak na pevnejsi podklad ked je to ratane pre auta....ale co sak si zaserme komplet vsetko od sraciek tecucih z aut!!! potom to tam bude krasne vypadat!! lenivost je vlastnost tohoto parkera... a vy dvaja si s nim mozete ruku podat...toto je pre man uzavreta zalezitost...strcte sa :-D svetu mier ahojp

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Anonymný povedal(a)... @ 31. augusta 2011 8:55

    Ty si ale riadne pribitý debo, že???

    OdpovedaťOdstrániť
  23. čo sa týka pokládky dlažby... podklad pod zámkovú dlažbu je rovnaký pre parkovisko ako aj pre chodník... ako je to s pokladkou podkladu pod zámkovu dlažbu ako cestu neviem ..to sa opýtajte Poliakov, na takéto cesty majú monopol oni :D ..
    ale ako podklad je štrk roznej frakcie či už "piesok" ja osobne mam radšej ten jemný štrk 0-4 frakcia...

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!