14 mája 2010

Aj toto je možné


príspevok nám poslal cartmanko


Miesto činu: Bratislava, Podzáhradná ulica
Dátum: 5 .5. 2010
ŠPZ: neuvedená
Indikácie: Parkovanie na mieste pre postihnutých
Značka auta: Yamaha
Diagnóza/K fotke autor píše: Človeka denne prekvapí veľa vecí, ale toto ma naozaj šokovalo. Invalid na Yamahe? A kde má označenie vozidla pre invalidov? Aj v predu aj v zadu? A ako radí rýchlosti? Je to automat? Čo si nevšimol, vodorovné alebo zvislé značenie miesta pre inavidov? Hm, na čom všetkom sa tí slovenskí "invalidi" vozia.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

13 komentárov:

  1. Veď vedľa tej motorky by sa zmestil ešte aj invalid na kombajne. Tak čo je na tom také strašné že tam stojí?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja by som mu ju skopol na zem, kebyze mi obsadi vyhradene parkovacie miesto

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prvy anonym:

    Kurva ľudia, vy ste fakt jebnutí? Môže tam stáť podľa zákona, alebo nemôže? Je to invalid, je to jeho parkovacie miesto, alebo nie je? Ak ste odpovedali záporne a predsa ho obhajujete, doporučujem čo najrýchlejšie navštíviť neurológa, alebo psychiatra.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Treti anonym:
    Splna vodorovne znacenie normy kladene na vodorovne znacenie? Je teda platne? (napoveda, spravna odpoved na obe otazky je nie)
    Ak ste na predchadzajuce otazky odpovedali nie, podla zakona (pretoze pri vyhradenych miestach zvisle znacenie nestaci) tam stat moze, takze tym, ktori ho odsudzuju odporucam navstivit psychiatra ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný povedal(a)... @ 16. mája 2010 0:31

    V čom nespĺňa vodorovné značenie platné normy? Ja tam vidím i zvislé i vodorovné značenie. O čom tu píšeš?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Myslis, ze tie zvysky bielej farby budu splnat napr. taku normu TP 04/2005 o odrazivosti a pod? Dalej znacenie nie je suvisle, takze nesplna ani len zakladnu vyhlasku 9/2009.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. podla mna ide o princip. motorku je vzdy kde zaparkovat a nemusi ju postavit akurat na miesto pre invalidov.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dalej znacenie nie je suvisle, takze nesplna ani len zakladnu vyhlasku 9/2009.

    To by potom v Bratislave sme nemali asi 60 % prechodov pre chodcov, keby sme sa riadili tvojim názorom, lebo stav zebier je v nejednom prípade ešte horší.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ale to nie je moj nazor. Take su zakony a normy. Ze sa spravca cesty nestara o znacenie je jeho problem, nie problem vodica.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ale keď príde k havárke, neviem či niektorému vodičovi pomôže, že prechod pre chodcov nebol poriadne viditeľný a nespĺňal zákonom stanovené normy. O tom veľmi pochybujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kto na tom rezervovanom parkovacom mieste nevidí označenie pre invalidov, mal by okamžite pre vlastné, ale najmä pre dobro svojho okolia, navštíviť očného lekára.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "Ale keď príde k havárke, neviem či niektorému vodičovi pomôže, že prechod pre chodcov nebol poriadne viditeľný a nespĺňal zákonom stanovené normy. O tom veľmi pochybujem."
    Vacsina znacenia nepoztrebuje k zvislemu vodorovne. Myslim, ze vyhradene miesta su jedinym takymto pripadom - vzdy musi byt vodorovnym znacenim vyznacene, kde presne sa to vyhradene miesto nachadza. Nestaci ani tabulka na zvislom znaceni, napr. 3m vpravo, 5m vlavo, pretoze vodic nie je povinny so sebou nosit pasmo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Si na veľkom omyle ak si myslíš, že na prechod pre chodcov stačí len zvislé označenie. Vodorovné je nevyhnuteľné, lebo zvislé značenie je meter pred prechodom a na takejto vzdialenosti je nemožné auta zastaviť. Len preto, že prechody sú značené zebrou nie je na nich taký veľký počet dopravných nehôd, lebo vodič z diaľky vidí zebru a značku uvidí na poslednú chvíľu.

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!