23 januára 2012

Polýcia parkuie (133) - kupujú si desiatu?

príspevok nám poslal Ferdomio

Miesto činu: Liptovský Mikuláš, Kaufland
Dátum: 11.12.2009
ŠPZ: PP759AY
Indikácie: Parkovanie na ceste a v zákaze zastavenia
Značka auta: Opel Astra
Diagnóza/K fotke autor píše: Stoja mimo parkovacích miest a je tam zákaz zastavenia. Bežný človek dostane pokutu cca 60 EUR. Určite po malom nákupe išli niekam merať rýchlosť a rozdávať pokuty. Tak na nich v LM pozor ľudia.

Vyjadrenie OR PZ v Liptovskom Mikuláši
Na základe Vašej žiadosti Vám zasielam vyjadrenie k parkovaniu osobného motorového vozidla Opel Astra pred obchodným domom Kaufland v Liptovskom Mikuláši.

Policajti tunajšieho Okresného dopravného inšpektorátu v Liptovskom Mikuláši na danom mieste vykonávali kontrolu, resp. previerku obsadenosti parkovísk, vyhradených pre ZŤP osoby. Vozidlo bolo zaparkované mimo vodorovného značenia, vyznačujúce parkovacie miesta, avšak bolo zaparkované vpravo v smere jazdy, neohrozovalo bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a po zastavení vozidla zostal voľný jeden pruh, široký tri metre. Zvislé dopravné značenie "zákaz zastavenia", ktoré je umiestnené pred vchodom do OD Kaufland, platí pre vodičov, jazdiacich v opačnom smere, než stálo služobné osobné motorové vozidlo Opel Astra.

Poznámka parkujemakodebil:
Ďakujeme za odpoveď. Ale keď treba pokutovať civilov, tak policajti majú iný "právny názor."

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

10 komentárov:

  1. v pripade, ze si plnili sluzobne povinnosti, ako sa pise v stanovisku ORPZ, tak ta poznamka spravcu nema zmysel.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no ide o to ci tam vozidlo zastavilo alebo stalo
    "Zastavenie a státie
    § 23

    (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zbytočne cituješ. Ak plnili služobné povinnosti, tak § 23 si strč za klobúk.

      Odstrániť
  3. pre autora foto :

    tie domnienky "o malom nakupe" mas niecim podlozene ?? Alebo je to len tvoja fantazia ???

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Co tam moze riesit!!!Kazdy z LM vie aky su to policajti a pan Dalo kludne odparkuje svoje auto(sukromne) v odbocovacom pruhu,tak s astrou to nie je problem.A tu si nic neplnili boli na nakupoch!!!Takze to nie je fantazia pan policajt!!!!!!!!! A ze mali previerku parkovisk nech si kazdy urobi sam nazor na to.Vzdy sa musia policajti vyhovarat na nieco ,lebo to nie je pravda ked sa nieco uverejni.No to je nasa POLICIA.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cize je jasne ze nemas dokaz o nakupovani policajtov...

      Odstrániť
  5. Mam ale v hlave a nie len ja.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hlavne že polÝcia parkuie :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skurveni zeleni kokoti

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten to sa ich zastava je urcite po je ba ny policajt, tato kontrola sa da robit aj z normalneho parkovacieho miesta toto je arogancia a nic ine. PS policajti ste banda kokotov

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!