10 novembra 2011

Polýcia parkuie (119) - merať a zavadzať





príspevok nám poslal slavo
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Prešov, Pod Kalváriou, križovatka Horárska - Pod Kalváriou
Dátum: 1.11.2011, 10:15 -10:20 hod.
ŠPZ: SB479AY
Indikácie: Blokovanie križovatky
Značka auta: VW Passat 
Diagnóza/K fotke autor píše: Tento Passat pravidelne ohrozuje cestnu premávku. Na tejto križovatke so štvorprúdovou cestou meria rýchlost tak, že stojí priamo na hranici križovatky. Blokuje tým automobily v smere jeho jazdy odbočujúce vľavo, ako aj výhľad tým, čo odbočujú vpravo. Odbočujúci vpravo majú smolu aj v prípade, že za Passatom a zaradí jedno auto odbočujúce vľavo-neprejdú.

Vznikajú nebezpečné i komické situácie , keď je potrebné na policajné auto trúbiť, aby uvoľnilo križovatku. Po nejakom čase trúbenia arogantný Passat väčšinou odíde, no stálo by za zváženie, či je toto miesto na meranie rýchlosti v poriadku. Za posledný mesiac bola na tomto mieste meraná rýchlosť najmenej štyrikrát, väčšinou za pekného počasia (otvorené okienka kvôli meraniu fotopuškou), ale aj za tmy okolo 21:30.

A ešte odporúčam prehodnotiť možnosť zvýšenia maximálky na 70km/hod, široko ďaleko nie je žiadny pohyb osôb, je to len istý príjem do štátneho rozpočtu pri meraní rýchlosti.


Vyjadrenie OR PZ v Prešove, ktoré sme požiadali o reakciu:
Na základe zaslanej fotodokumentácie zo dňa 1.11.2011 vykonáva priamy nadriadený prešetrovanie, či v danom prípade došlo zo strany službu konajúcich policajtov, ktorí sú služobne zaradení pod Krajským dopravným inšpektorátom krajského riaditeľstva PZ v Prešove k porušeniu ust. § 20 ods. 4 zákona č. 8/2009 Z. z.. Ak závery vyšetrovania dospejú k tomu, že zo strany policajtov došlo k porušeniu zákona č. 8/2009 Z. z. bude voči nim prijaté príslušné opatrenie.

Čo sa týka návrhu na zvýšenie max. povolenej rýchlosti v danom úseku z 50 km/h na 70 km/h, tak k tomu uvádzame, že v danej veci dlhodobo prebieha konanie na Krajskom úrade pre cestnú dopravu v Prešove, pričom by k zmene dopravného značenia malo dôjsť v najbližšej dobe.


Náš komentár:
Tak vidíte vážení prispievatelia. Má to zmysel. :-)

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

14 komentárov:

  1. Cize z toho vyplyva ze policajti este pred zvysenim rychlosti vyberu na krizovatke co najviac pokut. Akoze v ramci bezpecnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ved tam neparkuju, davaju prednost vozidlam prichadzajucim po hlavnej

    OdpovedaťOdstrániť
  3. sak nema radar ani kameru

    OdpovedaťOdstrániť
  4. čítaj poriadne. Na meranie používajú fotopušku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. byvam v casti pod kalvariou a som rad ze sa tam obcas objavi policajny passat, lebo niektori vodici si tam urobili pretekarsku drahu. vodicom ktori dodrzuju zakon policajny radar nevadi, skor ho na ceste uvitaju

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milý Slavo ( autor príspevku) pri najbližšom vyhotovovaní podobných fotiek, by ťa mohol nabrať kamión, ktorý prekročí rýchlosť aspoň o 30 km/h.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. debilne spravanie od tych od ktorych sa to ocakava najmenej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vodicom, ktori dodrzuju zakon sice radar nevadi, ale pochybujem ze by ste ho uvitali, ak by ste chceli odbocit vlavo a zavadzali by vam na tejto krizovatke, pripadne vas naberie auto zlava pri pokuse odbocit vpravo, lebo ste ho nevideli kvoli tymto muzom zakona, spomente si na tieto fotky ked sa budete ponahlat autom do nemocnice a passat vam cestu uvolni az po 5minutovom vytrubovani ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak najväčši debil si tu asi teraz Ty Slavo,veď ten passat stoji normalne na STOPKE a dava prednosť na štvorprudovej ceste,take fotky ti môžem s tohto miesta nafotiť koľko len chceš a nebude tam policajny passat,ale aj ine vozidla,ako tam stoja a davaju prednosť(je problem sa odtiaľ dostať do ľava na hlavnu)A ten passat neparkuje,ved tam su policajti to si si asi pomylil stranku,ale nevadi ved si DEBIL

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Sa vôbec čudujem,že ti na takuto DEBILovinu vôbec policia odpisala,ale asi musia-vyplýva im to asi zo zákona-odpisovať na všetko.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vsetkym, ktori mi nadavaju si dovolujem odpovedat, ze v mojom prispevku nikomu nenadavam a je vidno, ze absolutne situaciu na tejto ceste nepoznaju... Takze este raz, bol to policajny Passat, ktory tam pravidelne meral rychlost fotopuskou ( ak by to nebol, asi by policajti nereagovali) a ziadnu prednost na stopke nikomu nedavali...Mimochodom od datumu nafotenia tam uz nemeraju, takze to zrejme vporiadku nebolo.. Slavo

    OdpovedaťOdstrániť
  12. úplne súhlasím
    odviedol si kus dobrej práce slavo

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dakujem za uznanie. Slavo

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Chlape (Slavo), prispievatelia čo Ti tu takto pekne nadávali, zrejme nebude nik iný, len naštvaný, nadriadeným pokefovaný merači, čo zvykli tráviť čas postávaním v križovatke. Zrušil si im teplý flek na meranie zbytočnej 50ky,zrušil si ich bočáky, nadriadený ich vydrbal za to, že sa nechali takto načapať a možno nedostali ani prémie. Takže BRAVO.

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!