06 septembra 2009

Slovák v Maďarsku. Slovák parkujúci v ceste

príspevok nám poslal zbino

Miesto činu: Maďarsko, Satoraljaujhely, parkovisko TESCO
Dátum: 27.08.2009,11.34
ŠPZ: KS636CC
Indikácie: Parkovanie v ceste a na vyhradenom mieste
Značka auta: BMW X5
Diagnóza/K fotke autor píše: Na aroganciu majiteľov luxusných áut na Slovensku sme si zvykli. Majú problém zaparkovať na prázdnom parkovisku. Kedže vačšinou majú za sklom aj taky piktogram - invalid, tak to aj všetci chápeme. Tento ho ale nemal. A kedže si myslia, že práve im patrí svet, tak to ukazujú aj za hranicami. Musia sa jednoducho ukázať, že oni su páni nielen na svojej ulici na dedine - ale ukázať to aj celému svetu. Prečo nezaparkovať na zebre aj v zahraničí? Veď treba ukázať, že sme sprostí. Načo je tam veľké parkovisko? Treba sa ukázať, že som z dediny.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

20 komentárov:

  1. To parkoval so zapnutymi svetlami hej? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ..autor "zbino" je očividne vypatlanec, čo si myslí, že každý čo vlastní drahé auto je al. parkuje ako debil...no keby sám pán "zbino" vlastnil aspoň jedno takéto auto, lietal by v oblakoch a parkoval napr. aj na koľajniciach či rovno uprostred križovatky

    ... na margo tých svetiel, milý anonym, očividne ste ešte neprešli pubertou alebo trpíte nejakým defektom vo vašej hlave, ťažko môžeme hádať koľko máte rokov, ale aby ste vedeli už vymysleli "automatické zapínanie a vypínanie svetiel pre autá"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milý dement :-D

    Tie prave zadne otvorene dvere? Tiez sa same zatvaraju?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ukazkovy prispevok tejto stranky:) toto zacina konkurovat uz legendarnemu coca cola kamionu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný povedal(a)... @ Nedeľa, 2009, september 6 20:59

    Milý dement :-D

    Tie prave zadne otvorene dvere? Tiez sa same zatvaraju?

    ...sám ste dement, jednoduché vysvetliť, snáď to pochopíte...pravdepodobne šiel nakupovať..najskôr zastavil pri HM, vystúpil, vzal si nejaké veci (či už z predného sedadla al. zo zadného) a pravdepodobne šiel nakupovať...a svetlá sa samé po určitom časovom nastavení samé vypnú.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nebudem predsa fotit auto, ked pri nom niekto je, to znamena, vtedy nejde o parkovanie. Uz z tohoto titulu by to nemalo byt tu. Za druhe, co ak len niekoho vyzdvihol a odisiel prec?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. a svetlá sa samé po určitom časovom nastavení samé vypnú...presne tak. ma to aj napr. kia ceed.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. cisty kokotizmus tato debata!
    je pravda ze existuju hovada na drahych autach, aj to ze je ich vela, ale ked niekto stoji na kraji cesty so zapnutymi svetlami a otvorenymi dverami, tak to urcite nie je parkovanie!!!
    ked je autor taky mudry tak mal to auto vyfotit ako tam PARKUJE, nie ako si niekto vybera z auta veci!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pekna diskusia...na upresnenie...pan prave prisiel k svojmu autu...mal som 5 sekund na nafotenie....auto tam stalo uz pri mojom prichode...bez zapnutych svetiel...inak existuje aj u tejto znacky funkcia COMING HOME...svetla sa vypnu po 30 skeundach alebo az 2 minutach..podla nastavenia....takze mozu svietit aj po odchode auta.Zadne dvere otvorene - nakladanie tasiek.Nefotil by som,ak by niekoho chcel vyzdvihnut....ale aj tak,podla nasich ale aj madarskych predpisov nemas co stat a zastavovat na zebre....zebra tam nie je na okrasu......pre vsetkych expertov.....ci tam debil parkuje alebo nie....u nas je to na pokutu minimalne 66 Eur...ZBINO
    P.S.: chudak sa podpise ako anonym...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zastavenie a státie
    § 23
    (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Pri státí vodič vozidla nesmie obmedziť pohyb chodcov ani cyklistov.
    (2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.
    (4) Ak vodič, ktorý chce zastaviť alebo stáť, zachádza na okraj cesty alebo chodníka, je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy.

    § 25
    u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.
    .
    ta fotka je dobra..v rakusku alebo nemecku by chalan platil mastnu pokutu.a riesit,ze tam zastavil...tak to moze zastavit aj na zeleznicnom priecesti,nie???

    OdpovedaťOdstrániť
  11. nezda sa,ze by bolo auto v pohybe,takze dotycny parkuje ako debil.a je to na parkovisku.a kedze niesu vianoce,predpokladam,ze parkovisko nebolo cele zaplnene.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "svetla sa vypnu po 30 skeundach alebo az 2 minutach..podla nastavenia...."
    A ktoremu autu svietia aj cez den? Uz mi ich rukami par desiatok preslo, ale vsetky sa riadili svetelnym senzorom a coming home aj leaving home fungovali len po tme. Bmw som mal tiez a cez den nesvietilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. for anonym Streda, 2009, september 9 20:25

    ...takže vy tvrdíte, že automatické svietenie sa vypne okamžite ako zhasne motor keď sa jazdí cez deň ? a vnoci to chvílu po zastavení trvá ?

    phill

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Samotne automaticke svietenie po vypnuti motoru vypne aj svetla. Ak je doplnene funkciou coming home, svetla oostanu este nejaky cas svietit. Ja som zatial nejazdil v aute, ktore by zostalo svietit aj cez den.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ..raz za čas príde chlapík z Ilavy do TN pred panelák kde bývam na žltom Seat-e Leon Cupra FR (posledný model) a ten má automatické svietenie ktoré mu zhasne po cca.30s keď zamkne auto a to aj cez deň

    phill

    OdpovedaťOdstrániť
  16. čo tu riešite svetlá??Parkuje ako debil? - parkuje.V nemecku alebo Rakúsku by fasoval pokutu.Kedy svietia a kedy nie svetlá?Koho to zaujima.Auto nie je v pohybe,je tam parkovisko,tak tam nemá stát ako holý s k....
    Vidíte niekoho iného oarkovať mimo parkoviska? Je tam auto so značkou INVALID.A ani ten si nedovoli parkovať mimo parkoviska.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. for anonym Streda, 2009, september 9 23:24

    ..daj sa liečiť kokotko, každý vie, že parkuje ako debil, tak sa tu ztoho neposer

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ci tam parkuje alebo vyzdvihuje niekoho je jedno, nema tam co stat ani parkovat. navyse zasahuje do zebry...

    Jack

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ty poznas madarske zakony, ze vies, co moze a co nemoze?

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Anonymný povedal(a)... @ Streda, 2009, september 16 14:11
    Ty poznas madarske zakony, ze vies, co moze a co nemoze?


    ...tak toto moze napisat len sedliak,ktory nevytiahne paty z domu....zebra ma jasny vyznam na celom svete.....tak ako zvacka STOP...alebo prikazany smer....ale ak si srandoval..tak sa ti ospravedlnujem za pojem sedliak

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!