16 novembra 2008

Polýcia parkuie XIV - undercover Prassat parking

príspevok nám poslal kolecko

Miesto činu:
Prešov, Hlavná ulica
Dátum: 4.11.2008, okolo poludnia
ŠPZ: KS219BV
Indikácie: Parkovanie na vyhradenom mieste
Diagnóza: Asi aj tejto policajnej hliadke chýba ten, čo vie čítať. Lebo na fotografii vidno jasne napísanú prosbu - prosím neparkovať. A na služobný zásah to nevyzerá.

K fotke autor píše: Je to policajný Passat, vpredu ma radar. Vystúpili uniformovaní policajti, prešli kľudným krokom cez ulicu, vošli do Vustenrot-u. Netuším, čo tam robili, keď zjavne nevedia čítať. Po chvíli prišli nazad, sadli do auta, odišli.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

10 komentárov:

  1. di py.y aj s kokotom čo to zafotil, kde je rezervovanéí miesto ? či celý jazdný pruh alebo okraj vozovky ??? a ten čo stojí pre polic. passatom už parkuje správne ? žebrák kolecko

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vidím, že "mz" je inteligent na druhú... Čím viac nadávok, tým viac sa mu zvýši jeho jednociferné IQ.

    Idiot je ten, kto tam parkoval neoprávnene a ten, kto nadáva na toho, kto to fotil, musí byť asi jeden z tých policajtov...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. musím nadávať, aby som sa nejakým spôsobom dostal na tvoju úroveň IQ.. milý anonym

    debil je ten, kto nevie tam takýmto spôsobom umiestnil značku bez vodorovného značenia, ty by si iste vedel na ktoré miesto sa dopr. značka vzťahuje s tvojím excelentným IQ

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milý emzetperx, pokiaľ si všimneš, sú na dopr. značne uvedené TRI mobilné čísla a jedno číslo na ich centrálu. A na parkovisku vyznačenej 30% viditeľnou bielou ošúchanou čiarou sa zmestia TRI vozidlá. Čo z toho vyplýva? To, že všetky tri miesta sú rezervované pre taxislužbu.

    Nie je to síce vyznačené úplne správne, čo som nikdy netvrdil, ale svoj účel to plní a bežní ľudia s minimálne priemerným IQ vedia tú dopr. značku pochopiť. Policajti nie... Chocholko

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vôbec to nie je zreteľne vyznačené, keby aj policajti chceli niekoho pokutovať (hoci aj samích seba)za neoprávnené státie na vyhradenom parkovisku, mali by smolu, z právneho hľadiska to nie je vonkoncom v poriadku. To že na dodatkvej tabuľke sú vyznačené nejaké mobilné čísla ešte nič neznamená, (Že by tam parkoval majiteľ toho mobilu alebo reklama?) Ak by to malo byť správne, na dodatkovej tabuľke by mal byť vyznačený počet parkovacích miest poprípade aj s EVČ. Ako doplnok by malo byť vodorovné značenie s prípadným vyznačením EVČ vozidiel s vyznačenou veľkosťou rezervovanej parkovace plochy. Keby to takto skutočne bolo, nenapísal by som ani jedno kladné slovo v prospech tam parkujúcich, ži už sú to policajti, alebo to auto pred nimi. Takto možem tak maximálne usúdiť, že je tam niekde rezervované, ale neviem koľko a pre koho a presne kde. Vôbec nechápem, že prečo mesto povolilo takýto spôsob označenia vyhradeného parkovania. Takže smola!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pravda je taka, ze vyhradene parkovacie miesta skutocne musia byt vyznacene ZVISLOU znackou a ZAROVEN vodorovnou (tj. pruhy bielou farbou).

    Preto su "prd" platne aj "rucne" malovane "vyzvy neparkovat" a podobne, ci dokonca ako par prispevkov dozadu si jeden umelec namaloval komplet znacku s vyhradenym parkovanim pre invalida, co bohuzial (pre neho) ma platnost socialistickej stokoruny.

    Na druhu stranu ako spomina MZ, nie je neobvykle ak su vyhradene miesta vyznacene "vagne", som za povinnost umiestnovat na zvisle znacky AJ evidencne cisla vozidiel. Prikladov, kde nie je na zvislom znaceni uvedeny a "vlastnik" vyhradeneho miesta je na kvanta a podla mojho nazoru su nekontrolovatelne a nemali by byt platne :-) ale to je uz iba moj nazor.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. suhlasim s predchadzajucim nazorom. (vsak som ho aj par fotiek dozadu prezentoval.)

    akurat vyhradu by som mal ktym SPZtkam. v tomto pripade staci ak by na zemi bolo napisane TAXI a zvyslej znacke napr. to NOVA TAXI 3 boxy a podobne.(pretoze nova taxi moze mat aj 50 aut ktore maju opravnenie tam parkovat ak su riadne oznaceny a pripraveny na prepravu)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. samozrejme - auta su oznacene jednoznacnym nazvom, na zvislej znacke je jednoznacny nazov, je jasne, kto tam moze parkovat - podobne hociktora firma - staci ak si na bok auta nalepia svoje logo. Sukromne osoby ECV. To nemoze nikomu robit problem a samosprava by na tom mala trvat pravidlami, ktore ju k tomu donutia.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zlatemu bavoru som chcel vyfotit znacku tiez. Pipka si to vsimla a stihla zmiznut.
    V Presove su na Hlavnej ulici dlazdene chodniky, a takisto su dlazdene aj parkoviska vzniknute "odrezanim" casti chodnika, takze vodorovne znacenie nie je mozno preto.
    P.S. s iPhonom sa foti trochu neohrabane.

    tretie foto:

    http://img224.imageshack.us/img224/3179/obrazok0003ie6.jpg

    kolecko

    OdpovedaťOdstrániť
  10. fasingeri, kuknite sa poriadne ze je to policajny radar

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!