30 augusta 2012

Polýcia parkuie (148) - na ceste a v protismere

príspevok nám poslal milos
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu:  Košice, Alejová ulica
Dátum: 21.07.2010, 17:00
ŠPZ: KE163FE
Indikácie: Parkovanie na ceste, parkovanie v protismere
Značka auta: Kia
Diagnóza/K fotke autor píše: Hoci polícia, toto je už drzosť. Je tu problém s prejazdnosťou ulice a oni parkujú v protismere, aspoň keby to dali viac na chodník. Oproti, ako stojí biela mazda, sú oficiálne parkovacie miesta.

Vyjadrenie OR PZ v Košiciach:
Na základe Vášho podnetu vo veci parkovania služobného motorového vozidla značky KIA evidenčného čísla KE 163FE, Vám oznamujem, že v danom prípade na Obvodnom oddelení PZ Košice Staré mesto je vykonávané objasňovanie pre podozrenie z priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V danom prípade, ak v priebehu objasňovania skutku bude zistené porušenie zákona zo strany policajtov, voči týmto bude postupované v súlade s príslušnými právnymi normami.

Doterajším šetrením bolo zistené, že služobné motorové vozidlo na priloženej fotografii sa nachádza na ulici Alvinczyho a nie na ulici Alejovej v Košiciach. Na predmetnom podaní je taktiež uvedený dátum zaparkovania vozidla dňa 21.07.2012, čo je taktiež asi sporný údaj.

Zároveň oznamujem, že nie každé porušenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov /ďalej len zákon/ musí byť v prípade policajtov kvalifikované ako priestupok a to aj s poukázaním na ustanovenie § 140 zákona.

pplk. Ing. Otto Vašš
riaditeľ

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

2 komentáre:

  1. veď ho bolo možné v pohode obísť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. UPOZORŇUJEM NA 1: VETU §140 Zákona o cestnej premávke...
    § 140
    Výnimky
    (1) V mimoriadnych a nevyhnutných prípadoch a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky, môže sa povoliť výnimka z
    a) ustanovení § 35 ods. 1, § 39 ods. 1, 2 a 5; v povolení výnimky sa určia podmienky jej používania, časová a územná platnosť a iné prípadné obmedzenia,(jazda po dialnici a používanie špeciálnych vozidiel - traktory stroje...)
    b) z dopravnej značky označujúcej zákaz vjazdu, zákaz zastavenia, zákaz státia, iný zákaz, zónu s dopravným obmedzením, pešiu zónu, obytnú zónu a školskú zónu.
    UPOZORŇUJEM ŽE V TOMTO PRíPADE MUSí ORGáN ROZHODNúŤ, ČI TAK KONAL V NEVYHNUTNOM ALEBO MIMORIADNOM PRíPADE (možno sa šiel mimoriadne mrknúť domov, či mu niekto nepigluje starú :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!