12 mája 2012

Traja dychtivci po kultúre


príspevok nám poslal jh206

Miesto činu:  Bratislava, Vajanského nábrežie, pred Národným múzeom
Dátum: 3.5.2012, 19:00
ŠPZ: VT090BM, PK171AG, ZA434EO
Indikácie: Parkovanie na chodníku
Značka auta: BMW, Volvo, Honda
Diagnóza/K fotke autor píše: Kultúru národa spoznáš nielen podľa záchoda, ale aj podľa toho ako si váži a cení svoje kultúrne inštitúcie. Zaparkovať auto na chodníku v zóne s regulovaným parkovaním rovno pred hlavným vchodom do Národného múzea a pri historickom pamätníku a soche T.G.Masaryka vypovedá minimálne o kultúrnej úrovni týchto troch našich "spoluobčanov". No určite nie sú v tom sami.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

13 komentárov:

  1. Bohuzial, hentake SPZky nemaju ziadnu uctu k tomuto mestu. Preto ich tu mame tak strasne radi...este sa potom cuduju a urazaju.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A co si cakal ?
      V BA su v centre miesta velmi casto vyhradene IBA rezidentom (v BA znackami).
      Cize vdaka neriesenemu parkovaniu sa parkuje nadivoko (nielen v BA samozrejme).
      Keby vedenie BA chcelo uz davno by poriesilo parkovanie systemovo a na urovni - ved aj nato su eurofondy.

      Odstrániť
    2. kriste sak za rohom je platene parkovisko, snad si to moze panko z takymto autom dovolit.... takto zaparkuje fakt iba kokot

      Odstrániť
    3. Rezident neznamena, ze ma BA znacku ale trvaly pobyt v danej casti a plati mestskej casti. Inak zrovna tam je dost parkovacich miest na dvoch parkoviskach ale pre mimo BA ignorantov je to jedno.

      Odstrániť
    4. Pre 14. mája 2012 9:03

      To je jasne, len vodic s EVC napr. "VT-nieco" nema prakticky sancu ziskat rezidentske miesto.

      Odstrániť
    5. podla auta tipujem, ze je to socialny pripad co si nemoze dovolit platene parkovisko. Neuveris ale ani EVC BA nema prakticky ziadnu sancu ziskat rezidentske miesto pokial tam nebyva.

      Odstrániť
    6. Pre 14. mája 2012 12:24

      No ale prioritne sa bavime o bratislavcanovi co byva na svojej adrese a ma narok na rezidencne miesto vs. nebratislavcan.

      Odstrániť
    7. anonym, asi si neuvedomujes, ze podstatou tohto tu nie je bavit sa o rezidencii, nerezidencii, ale o primitivizme cloveka, ktory si to zaparkuje na namesti rovno medzi narodnym muzeom a pametnikom. To je ta podstata a nie to, ze nie je rezident.

      Vsade v centre su platene parkoviska a aj miesta pre nerezidentov, kde hodina statia stoji 1e. Asi 100 m dalej je obrovske parkovisko, kde mohol pokojne zaparkovat.

      Odstrániť
    8. anonym, asi si neuvedomujes, ze podstatou tohto tu nie je bavit sa o rezidencii, nerezidencii, ale o primitivizme cloveka, ktory si to zaparkuje na namesti rovno medzi narodnym muzeom a pametnikom. To je ta podstata a nie to, ze nie je rezident.

      Vsade v centre su platene parkoviska a aj miesta pre nerezidentov, kde hodina statia stoji 1e. Asi 100 m dalej je obrovske parkovisko, kde mohol pokojne zaparkovat.

      Odstrániť
    9. Pre 15. mája 2012 11:48

      Uz nejaku chvilu sa bavime k teme vyriesenia parkovania a rezidencnom parkovani.

      Neobhajujem dotycnych vodicov ale treba si uvedomit ze parkovanie je nedoriesene a/alebo financne neunosne aj pre ludi s nadstandardnym prijmom.
      Priklad: parkovanie stoji minimalne 1EURo/hod co je mesacne minimalne 160EUR (podotykam nestrazene a nekryte) - tolko si nemoze dovolit dat za parkovanie ani clovek co zaraba okolo 1500EUR v cistom.

      Odstrániť
    10. este raz, toto nie je o rieseni parkovacieho systemu, ale o primitivizme a nadutosti tich, ktori si dovolia zaparkovat medzi narodnym muzeom a pametnikom M.R. Stefanika.

      Odstrániť
  2. spominani su traja ale podla fotiek to vyzera len na jedneho vinnika (BMW).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vsetci traja tam nemaju co robit, je to zona s regulovanym parkovanim, takze parkovat sa moze iba na vyznacenych parkovacich miestach a tie pred muzeom urcite nie su. A v tejto casti mesta ani nie je rezidencne parkovanie. Rovnake pravidla platia pre vsetkych.

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!