05 marca 2012

Polýcia parkuie (139) - tri miesta sú nám akurát

príspevok nám poslal pedro
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Bratislava, Staré Grunty - Cubicon (Mlynská dolina)
Dátum: 21.2.2012, 8:14
ŠPZ: BA904TY (recidíva)
Indikácie: Čiarosleposť, blokovanie parkoviska
Značka auta: Nissan X-TRAIL
Diagnóza/K fotke autor píše: Zabrať jedným autom tri voľné miesta, to dokáže naozaj len policajt.

Vyjadrenie KR PZ Bratislava:

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave obdržalo od Vás dňa 23.02. 2012 žiadosť o vyjadrenie k parkovaniu služobného cestného vozidla X-Trail, ečv.: BA 904 TY dňa 21.02. 2012 v čase o 08:14 hod. na  parkovisku  Staré Grunty - Cubicon v Bratislave,  patriacemu Okresnému riaditeľstvu  PZ Bratislava IV.  
Po oboznámení sa s obsahom listu a priloženej prílohy fotografie Vám uvádzam nasledovné skutočnosti.

Z fotografie priloženej k emailu odosielateľa je zrejmé, že služobné cestné vozidlo Nissan X-Trail EČV: BA 904 TY (ďalej len SCV), ktoré je pridelené k užívaniu na oddelení pátrania a výjazdov odboru kriminálnej polície OR PZ v Bratislave IV, je zaparkované šikmo cez tri parkovacie miesta na mieste, kde sú vodorovnou dopravnou značkou (červenou súvislou čiarou) vyznačené parkovacie miesta. Z knihy jázd uvedeného SCV je zrejmé, že dňa 21.02. 2012 na tomto vozidle jazdil  kriminalistický technik OKP OR PZ v Bratislave IV.

Z vyjadrenia príslušníka PZ, ako aj z knihy výjazdov kriminalistických technikov, je zrejmé, že dňa 21.02. 2012 v čase od 05:00 h do 08:30 h vykonával služobnú činnosť ako člen výjazdovej skupiny OR PZ v Bratislave IV na ulici Staré Grunty v Bratislave Mlynskej doline pred OC Cubicon.

Vyššie uvedené konanie príslušníka PZ OR PZ Bratislava IV považujem za konanie, ktoré je v súlade s § 69 ods. 4 Zákona č. 8/2009 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách, nakoľko z uvedeného ustanovenia vyplýva, že „výnimku z druhej časti tohto zákona (napr. aj § 3 ods. 2 písm. b - Účastník cestnej premávky je ďalej povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia), ktorá je v cestnej premávke okamžite potrebná, môže povoliť policajt na mieste samom v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky“.

Napriek uvedeným skutočnostiam vodič predmetného SCV bol upozornený na dodržiavanie príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách, aby povolenie na mieste samom využil len v nevyhnutnej miere a ohľaduplne za minimálneho obmedzenia ostatných účastníkov cestnej premávky.

plk. JUDr. Csaba Faragó
Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, v.r.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

1 komentár:

  1. a ziadnu odpoved ani nedostanete, nasrat :) ako vzdy:) koho zaujima nejaka skupinka a ich zivotny problem kde kto prakuje :))))) a keby tam aj zrovna boli sa nazrat :))

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!