22 novembra 2011

Polýcia parkuie (123) - na prechode

príspevok nám poslal fixo
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Bratislava, Na Pántoch 18
Dátum: 8.11.2011, 13:04
ŠPZ: BA385TO
Indikácie: Parkovanie na prechode pre chodcov
Značka auta: Volkswagen
Diagnóza/K fotke autor píše: Myslím, že toto auto zaujalo viacerých okoloidúcich.


Vyjadrenie OR PZ Bratislava:
Dopravným inžinierom KDI KR PZ v Bratislave bola situácia preverená  priamo v objekte Na Pántoch 18, na základe tejto previerky Vám oznamujem:

Dopravné značenie nie je vyhotovené v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a vyhlášky MV SR č. 9/2009 Z. z. ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke. Vodorovné značenie na spevnenej ploche v areáli  je pre vodiča nezrozumiteľné, t.j. nebola vykonávaná riadna údržba a obnova vodorovného dopravného značenia zo strany správcu a zároveň nie je zrejmý zmysel takéhoto značenia.

Na základe tejto informácie sa vodič nedopustil priestupku.

S pozdravom Riaditeľ KDI KR PZ v Bratislave.

Poznámka parkujem ako debil: 
Páni vodiči, takže ak Vás tam náhodou chytí nejaký dráb, môžete sa odvolať na vyjadrenie samotného riaditeľa. Uvidíme, či takýto prístup platí aj pre "plebs". 

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

6 komentárov:

  1. "Na základe tejto informácie sa vodič nedopustil priestupku."

    Akurat, ze "informacia", na ktoru sa policia odvolava, nie je informaciou (faktom), ale nazorom. Policii ale neprislucha interpretovat zakon, ta ma dohliadat na jeho dodrziavanie a pripadne konat na jeho vymahanie.

    Cize v tomto pripade policia prekracuje svoju zakonom vymedzenu ulohu.

    Okrem toho, ak nie je znacenie v zmysle zakona, mala by policia zacat konat proti majitelovi objektu. Ha, ha, ha...

    Vodic je debil a jeho nadriadeny tiez.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ad. 1
    PZ si v ramci svojej kompetencie a vo vymedzenom rozsahu robi vlastny vyklad prava, t.j. vyklad organu aplikujuceho pravo.

    Ad. 2
    PZ prejednava priestupky prislusnikov PZ, resp. nadriadeny s personalnou pravomocou, takze ludovo povedane, ak je priestupok spolahlivo zisteny, su splnene vsetky okolnosti, nadriadeny moze ulozit policajtovi disciplinarny trest.

    Ad. 3

    Ide o vnutroarealove dopravne znacenie, na sukromnom pozemku, v objekte, t.j. je mozne ho povazovat za neverejne a za dopravne znacenie zodpoveda vlastnik, resp. spravca objektu. Za nespravne zhotovene znacenie Policajny zbor nezodpoveda, ani neudeluje sankcie, moze vykonavat maximalne objasnovanie a postupit na prislusny cestny spravny organ.
    V pripade ak ide o uzatvoreny objekt, apravidla nepojde o pristupok, ani o ziadny iny spravny delikt a uz vobec nie o precin alebo trestny cin.
    Uvedeny priechod je vyznaceny zbytocne, neucelne, bez logickej nadvaznosti, zrejme vlastna aktivita majitela alebo spravcu objektu...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to prechod pre chodcov? je! odkial a kam ide moze byt jedno... je to sukromny pozemok a majitel tam moze umiestnit dopravne znacenie... vodic je povinny respektovat dopravne znacenie aj na sukoromnom pozemku. ked si pozriem stav vodorovneho zancenia tak potom takmer vsetky prechody pre chodcov v tomto case su na horsej urovni ako ten na foto. takze niesu???

    OdpovedaťOdstrániť
  4. "vodic je povinny respektovat dopravne znacenie aj na sukoromnom pozemku"
    Na to si kde prosim ta prisiel? Zakon 8/2009 plati na cestach. Aby to bola cesta, musi to byt skolaudovane ako cesta a tak isto dopravne znacenie podlieha schvalovaniu. Takze majitel si tam sice moze dat znacenie ake chce, ale pokialnie je schvalene policiou, odborom dopravy a myslim, ze este aj stavebnym uradom, tak je na dobrej voli vodicov, ci ho dodrzia alebo nie.
    "tak potom takmer vsetky prechody pre chodcov v tomto case su na horsej urovni ako ten na foto. takze niesu?"
    Ano, ako keby neboli. Pretoze vodorovne znacenie musi vyzerat tak isto vo vyhlaske (a tam skutocne nie je flakate, poolupovoane a pod), musibyt dodrzany rozmer a tak isto musi splnat technicke normy, co sa tyka jasu pri roznom osvetleni, retroreflexie, trichromaticke suradnice a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ak teda zakon plati na cestach tak co teda robi policia na parkoviskach napr pri tescu? to je sukromny pozemok. takze podla teba ked si zaparkujem na zltej ciare nic sa nedeje?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sukromny pozemok nie je uplne spravne vyjadrenie. Dolezite je, ci je dane miesto zaradene do cestnej siete alebo nie. Ak nie je, tak holt smola, zakon o premavke tam neplati.
    Viem, ze u nas pred tescom sa na takto zaparkovanych autach odbavovali empici, potom zasiahlo vedenie tesca, ze si nezela, aby na ich pozemku obtazovali zakaznikov a odvtedy sa tam neukazali.

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!