17 novembra 2011

Do debaty: Polýcia parkuie (121) - na vyhradenom mieste

príspevok nám poslal xxx
poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

Miesto činu: Dolný Kubín, ul. Radlinského, Okresný súd Dolný Kubín
Dátum: 10.06.2011, 13:03,
ŠPZ: DK283AO
Indikácie: Parkovanie na vyhradenom mieste
Značka auta: VW Transporter
Diagnóza/K fotke autor píše: Sme policajný štát, kde každý jeden člen policajného zboru si môže robiť čo sa mu zachce. Samozrejme česť výnimkám, nájdu sa aj slušní!
Dopravná nehoda široko ďaleko nikde.


Vyjadrenie OR PZ v Dolnom Kubíne:
K odstavenému vozidlu polície na ul. Radlinského pred budovou Okresného súdu v Dolnom Kubíne zasielame nasledovné vyjadrenie:

V roku 2008 bolo pred budovou Okresného súdu v Dolnom Kubíne zriadené jedno stojisko pre potreby Policajného zboru a Zboru väzenskej a justičnej stráže a toto stojisko bolo vytvorené namiesto existujúceho vodorovného dopravného značenia   „V13 - Šikmé rovnobežné čiary“ a k vodorovnému dopravnému značeniu bola osadená aj zvislá dopravná značka „D12 – Vyhradené parkovisko“ (podľa súčasne platnej vyhlášky MV SR č. 9/20089 Z. z. ide o značku č. „IP16  - Parkovisko – parkovacie miesta s vyhradeným státím“).

Pri obnove vodorovného dopravného značenia v roku 2011 správcom miestnej komunikácie, v tomto prípade Mestom Dolný Kubín, došlo k omylu a realizácii starého vodorovného dopravného značenia, teda vyznačeniu vodorovného DZ „V13 - Šikmé rovnobežné čiary“ namiesto  vodorovného DZ „ V10d - Parkovacie miesta s vyhradeným státím“, na čo bol správca komunikácie zo strany polície upozornený, so žiadosťou o úpravu vodorovného dopravného značenia tak, aby toto bolo vyhotovené v zmysle platnej vyhlášky MV SR č. 9/2009 Z. z.

Do odstránenia tohto nedostatku je nutné podotknúť, že v zmysle ustanovenia § 60 ods. 3 zákona NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov  platí, ak je nesúlad medzi zvislými dopravnými značkami a vodorovnými dopravnými značkami, zvislé dopravné značky sú nadradené vodorovným dopravným značkám.

Pre ilustráciu zasielame fotografiu, na ktorej nie prekryté zvislé dopravné značenie, ako tomu je na fotografii zaslanej na vašu e-mailovú adresu občanom.


Poznámka parkujemakodebil:
Áno, tento príspevok tu nemá čo robiť. Ale vzhľadom na to, že ide o auto štátneho orgánu a teda žiaden nevinný jednotlivec nie je postihnutý a reakcia polície je zaujímavá a poučná, rozhodli sme sa ho napriek všetkému uverejniť.
Reakcia polície je uverejnená spôsobom CTRL+ C, CTRL+ V

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

9 komentárov:

  1. Na tomto prispevku je krasne vidiet ako tendencne sa foti na tuto stranku. Chlapik bez hanby zakryje rukou znacku a v pohode tu ide z niekoho robit debila... asponze ste to uverejnili tak ako ste to uverejnili

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skor by som povedal, ako niektori tendencne fotia na tuto stranku. Adminovi vycitat nic nemozes, kedze ani on nema rontgenove oci.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. čo už, cestári sú debili

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jednoznacne som na strane PZ v tomto pripade a tomu, kto toto odfotil, alebo poslal sem, by som prial minimalne 60 eurovu pokutu, napr. za prepadnutu lekarnicku, aby sa trosku spamatal.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pripomínam administrátorovi tejto stránky jeho vyjadrenie uverejnené v TV JOJ "svoju prácu beriem vážne....." tak potom by mal fotky ktoré nepreukazujú žiadne porušenia zákonov pri parkovaní z tejto stránky mazať. Veď chce mať stránku na úrovni, alebo že by táto stránka bola súčasťou "bulváru"?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja si myslím, že to sem patrí,
    značenie by malo byť jednoznačné a nie dvojzmyselné,
    nemalo by zavádzať a uvádzať vodičov do pomykova

    OdpovedaťOdstrániť
  7. keď cestári po troch rokoch zmeny
    znova dali staré značenie
    ten debil tam niekde asi bude

    OdpovedaťOdstrániť
  8. myslel som, ze je to stranka o parkovani vozidiel, ktore stoja v rozpore s paragrafmi. tu si satci precitat vyjadrenie policie a kazdy rozumny clovek ich argumentaciu akceptuje. takze stale trvam na tom, ze to sem nepatri. ak chceme upozornovat na nesulad v dopravnom znaceni, trak na to treba novu stranku a o par dni bude plna prispevkov.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ano tato stranka by mala byt len o tych co fakt dokazatelne debilne parkuju... inac je to tu onicom... nadavat na niekoho kto fakticky nic nespravil to je hlupe... my chceme len kritizovat debilparkerov :-) ahojp

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!