20 septembra 2011

Polýcia parkuie (112) - čo je zakázané plebsu, je povolené drábom

príspevok nám poslal staromešťan


poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa


Miesto činu: Bratislava, križujúce ulice Múzejná a Tobrucká, časť centra Starého Mesta s možnosťou parkovania len s povolením, prípadne predplatenou parkovaciou kartou
Dátum: 9.9.2011, 10:20
ŠPZ: TT375DH
Indikácie: Parkovanie na zákaze
Značka auta: Peugeot
Diagnóza/K fotke autor píše: Chcem poukázať na vedomé zneužívanie právomoci verejného činiteľa plateného z našich daní, konkrétne vodiča služobného policajného auta z Trnavy, ktorý nemal problém odstaviť vozidlo za už pristaveným vozidlom bratislavskej ŠPZ s namontovanou papučou za taktiež arogantné parkovanie.

Pri fotografovaní tohto priestupku ma prichádzajúci vodič (v teniskách a športovom oblečení) policajného auta uvidel a rozbehol sa za mnou s vyhrážkou pokuty a zhabania môjho telefónu, nakoľko som si dovolil odfotografovať policajné auto na verejnom priestranstve.

Myslím, že k tomu viac komentárov netreba, nech si každý urobí vlastný názor.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

21 komentárov:

  1. Ja len dufam ze autor foto ju poslal na inspekciu ministerva vnutra.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1. Fotografovanie na verejnom priestranstve je povolene - fotit mozes cokolvek: sukromne osoby, verejneho cinitela, objekty, auta atd. Pravny predpoklad je, ze kto sa dobrovolne nachadza na verejnom priestranstve, musi "strpiet" (pravnicky vyraz) pohlady inych. Vratane fotaku.

    2. Ani policajt v uniforme ti nemoze zhabat fotak bez rozhodnutia sudu, pretoze ide o tvoj sukromny majetok, a on (ako zastupca statu) nema pravo ti nan siahnut. Takisto ti nemoze vymazat fotky ani nutit ta, aby si ich vymazal - tiez ide o tvoj majetok, v tomto pripade o tzv. intelektualne vlastnictvo, a to aj v pripade, ak si na verejnom priestranstve nafotil objekt (povedzme sochu), ktory je predmetom intelektualneho vlastnictva niekoho ineho.

    Stale vsak mozes natrafit na debila, takze radsej opatrne.

    S pozdravom,

    Fotograf s pravnickym pozadim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ale zabudol si napísať, že je to trochu ináč ak fotografiu chceš publikovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chýbajú mi ešte tri druhy príspevkov:
    - prvý - treba mu natrieť kľučky hovnom a pod kolesá dať klince...ahojp

    - druhý - keby si mňa išiel odfotiť, tak k Tebe dobehnem, vytrhnem Ti z ruky fotoaparát, hodím ho o zem a Teba zbijem

    tretí - všetci ste sprostí a máte prázdne hlavy a závidíte všetkým, čo majú autá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S tym publikovanim... zalezi od okolnosti. Ak fotis copyrightove dielo a fotku publikujes za honorar, predas ju, tak to moze byt potencialne problematicke.

    Ale policajt nie je chraneny copyrightom :-) Nuz a autor fotky ju tomuto skvelemu serveru nepredal.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a ty si ten stvrty ktory tu rozhodne nemoze chybat - chronicky zastanca debilnych parkerov takze vlastne debilparker... s pozdravom ahojp

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A je to tu, prvý magor sa ozval.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. cim sa ich zastal? tym ze caka na prispevky od militantnych hovad ako je ahojp, co chcu zobrat zakon do vlastnych ruk?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nie je to náhodou tak, že fotografovaná osoba, alebo majiteľ objektu musí súhlasiť z uverejnením foto ? Čo ty vieš ako bude s uverejneným záberom ďalej nakladané. Je úplne jedno, či je to fotografia reportážna, alebo umelecká autor fotky vždy riskuje, že sa dostane do sporu s objektom fotenia, pokiaľ nemá jeho výslovný súhlas.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. No jake porusenie zakonov njekto vidi zasa tu ? Je to len zavyst vocy tvrdo pracujucim policajtom a ze obcas odparkuju na invalidnom mjeste alebo na travniku ked idu obedovat, desiatovat, vecerat to im nemozete mat za zle. Takysto ked obcas zoberu uplatok to je takysto OK lebo aj oni musja sniecoho zit.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Odpoved MV na moju ziadost o vysvetlenie konania prislusnika PZ. Jeden o koze, druhy o voze.

    Dobrý deň,

    zasielam Vám stanovisko k Vášmu podnetu súvisiacemu s odstaveným autom polície na mieste, kde to bolo zakázané.
    Po preverení udalosti sme zistili, že skutočne išlo o policajné auto z Krajského riaditeľstva PZ v Trnave. Avšak, auto bolo v tom čase v oprave v Automobilových opravovniach MV SR, a.s. Bratislava a teda bolo mimo kompetencie KR PZ v Trnave.
    Automobilové opravovne MV SR preverili celú záležitosť a potvrdili, že odfotené policajné auto bolo u nich v oprave. Časť stanoviska automobilových opravovní Vám zasielam:
    Na aute bola počas prvej skúšobnej jazdy zistená porucha úniku chladiacej kvapaliny. V čase predmetnej udalosti bolo vozidlo na druhej skúšobnej jazde a podľa vyjadrenia vodiča, začala svietiť kontrolka signalizácie výšky hladiny chladiacej kvapaliny. Preto vodič ihneď odstavil vozidlo a šiel zabezpečiť vodu na núdzové doliatie do chladiaceho systému. V tom čase sa na uvedenej ulici nachádzali aj príslušníci mestskej polície a autám, ktoré parkovali protizákonne, inštalovali prostriedky na zabránenie odjazdu vozidla(tzv.“papuče“). Na mieste bol prítomný aj príslušník dopravnej polície, ktorý odporučil, aby vozidlo núdzovo odstavil na chodník, tak, aby neblokoval križovatku.
    Keď vodič vyšiel z náprotivnej reštaurácie s vodou, sám potvrdil, že sa dostal do slovného konfliktu s dvomi občanmi. Vzhľadom na to, že slová zamestnanca automobilových opravovní a občanov, od ktorých prišiel podnet, sa rozchádzajú, automobilové opravovne sa rozhodli požiadať o prešetrenie celej záležitosti Inšpekčnú službu MV SR.
    Riaditeľ bratislavskej prevádzky zároveň vyjadril, že ich celý incident a vzniknutá situácia mrzí. Mrzí ich, ak v občanovi správanie ich zamestnanca vyvolalo negatívne emócie a súčasne vrhlo negatívne svetlo na policajný zbor. Ak by sa sťažnosť voči údajnému správaniu ich zamestnanca ukázala ako opodstatnená, dotknutým občanom sa ospravedlnia. Zároveň prijmú opatrenia, aby sa ich zamestnanci pri výkone skúšobných jázd vyhli takýmto možným situáciám.
    S uctou....

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Prečo si, preboha, policajní opravári nezvolili na skúšobnú jazdu po oprave kolečko okolo opravovní, ale namierili si so zle opraveným autom rovno do centra mesta, kde mohli urobiť ešte väčšie škody, ako je len parkovanie na chodníku? Možno si chceli vylepšiť svoje hodnotenie podľa prezidenta Spišiaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. 21. septembra 2011 8:52
    ......................... s pozdravom ahojp

    OdpovedaťOdstrániť
  14. A - úprimne - čakali ste niečo iné?
    Ja teda ani omylom, takto to u nás funguje...
    Pomáhať a chrániť funguje, Spišiak môže byť spokojný.
    Určite si pomáhajú a chránia sa nadštandardne (to sa dúfam zhodneme) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Policajtom zrusit vysluhove dochodky a zvysit platy. Tym bude mat policia k dispozicii viacej kvalitnych uchadzacov a mozu povyhadzovat tychto spekulantov a hajzlikov.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. LOL na cele to "vyjadrenie"

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tak ci tak porusil zakon.Ked sa jedna o nudzove statie zakon uklada povinnost vylozit bezodkladne za vozidlo vystrazny trojuholnik.Takze vysvetlenie ktore poslali autorovi fotky je sice pekne,ale neospravedlnuje konanie vodica a jeho jednoznacne porusenie zakona.Bodka.Dovi dopo.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. narychlo vymysleny pribeh v tej odpovedi, podla mna

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ja len malé upozornenie úplne mimo, davajte si prosím pozor na hrúbky, dať y do slova polícia (teda polýcia-to je asi vrchol) a ešte aj do slov závisť(teda závysť a vočy - to je normalne strašné)to tiež svedčí o istej intelektovej úrovni prispievateľov....takže by som radšej druhým do debilov a magorov nenadával...inak pekná a vtipná stránka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. napísané malým písmenom pod menom prispievateľa:

    poznámka pre debilov a rýpalov: chyby v nadpise sú naschvál a nie je to ani pravidelné mýlenie sa

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Diky za radu, takze odteras budem veselo parkovavat v zakaze zastavenia a nosit zosebou dvjlitrovu flasu s vodou! Je to lacnejsie, ako kupovat parkovaci listok! Nech mi vtedy skusi niekto nieco povedat)))) ukazem mu tuto fotku aj s komentom))))

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!