30 septembra 2009

Som bratislavský policajt a parkujem si kde len chcem (2)

príspevok nám poslal abo

Miesto činu: Bratislava, Reštaurácia Divný janko
Dátum: 2. apríla 2009, 11:59:14 a 1. júna 2009, 12:04:40,
ŠPZ: BA96GO, BA857GO, Ba724EL
Indikácie: Parkovanie na vyhradenom mieste
Značka auta: Škoda Fabia
Diagnóza/K fotke autor píše: Posledný prípad je však ukážkový. Reštaurácia Divný Janko je povestná nekvalitnou obsluhou, ale aj veľkými porciami...preto tu možno denne stretávať policajtov ako si plnia brušká. S parkovaním, na rozdiel od bežných smrteľníkov, si starosti prirodzene starosti robiť nemusia...

Netvrdím, že všetci policajti jazdia ako cestní piráti, ale o tom, že predpismi sa riadia najmenej tí, ktorí by mali dbať na ich dodržiavanie, nie je nutné sa vôbec zmieňovať. Každému je jasné ako dopadne dopravný priestupok policajta, keď ho zastaví iný policajt a páchateľ priestupku (policajt) ukáže svojmu kolegovi služobný prekaz...
Možno by nebolo od veci, ak by si príslušníci PZ viac všímali a riešili vraždy, systematické tunelovanie štátu politickými elitami, prekvitajúci obchod s bielym mäsom a drogami, či nezvládateľnú majetkovú kriminalitu každého rozsahu, najmä však kriminalitu ich samotných.

Ak však už páni v zelených montérkach trvajú na buzerovaní ľudí pre vysokonebezpečné protispoločenské konanie vo forme dopravných priestupkov, tak prečo sa sústreďovať iba na bežných občanov páchajúcich vyslovené zlo napr. prekročením rýchlosti o 10km/h alebo nespútaním sa (ne)bezpečnostným pásom? Veď tým že niekto nepoužije pás nikoho neohrozuje a nikomu potencionálne neublíži okrem seba, tak je to len a len jeho starosť.

Prečo radšej neupriamiť svoju pozornosť, nie namiesto toho ale popri tom, na skutočných cestných pirátov, vo forme preťažených kamiónov, bezohľadných bratislavských mafiánov jazdiacich si v luxusných autách po meste, ktorým chodci ledva-ledva stíhajú uskakovať z prechodov (správne z priechodov) pre chodcov?

Na jednej strane sa zákonom znižuje rýchlosť v obciach a zásadne zvyšujú pokuty a iné sankcie, no na druhej strane si policajti dennodenne veselo porušujú dopravné predpisy na celom Slovensku, ako možno vidieť aj na týchto záberoch.

Preto som sa rozhodol nafotiť niekoľko priestupkov (rozumej priestupkov pre bežných ľudí, nie pre policajtov), ktorých som svedkom každý deň až dva razy – na ceste do a z práce.
Drzosť policajtov na fotografiách samozrejme nie je vôbec prekvapujúca, ale úprimne, čo možno očakávať od radových policajtov, keď sa ich dvaja najvyšší predstavitelia doslova vysmievajú verejnosti štýlom svojej jazdy:

Pán minister Kaliňák si to hnal cez mesto hneď v prvý deň platnosti zákona, ktorý určoval maximálnu rýchlosť v obci na 50 km/h rovných 137 km/h. Treba podotknúť že auto viedol jeho vodič, čiže pán minister nemal „žiadny“ vplyv na rýchlosť jazdy.

V podstate to čase prekročenia rýchlosti vodičom pána ministra vyzeralo v jeho aute približne takto:
http://nazory.pravda.sk/sk_kresba.asp?

Naproti tomu generál Packa sa neváhal médiám sám pochlapiť tým, ako iniciatívne prenasleduje cestných pirátov. Sám seba si pán generál zrejme trocha pletie s nejakým neohrozeným supermanom, čo dokazujú jeho výroky na adresu cestných pirátov: „(naháňanie cestných pirátov) ma ešte stále neprešlo; keď ma niekto opáli...tak idem po ňom; to nerozchodí, nech by robil čokoľvek.“

Jednoducho úsmevné. Už menej veselé je však to, že po týchto odvážnych slovách pán Packa bez mihnutia oka uviedol, že on si jazdí po diaľnici 200 km/h a na normálnej ceste je jeho osobný rekord 270 km/h (!).

Myslím, že netreba pripomínať, že povolená rýchlosť na diaľnici je 130 km/h, teda povolená pre NEpolicajtov.

Natíska sa otázka kto tu má koho chrániť pred kým a kto je tu vlastne cestný pirát...

Veľmi trefne sa o dopravných prešľapoch Kaliňáka a Packu vyjadrili karikaturisti:

http://nazory.pravda.sk/sk_kresba.asp?

http://www.shooty.sk/buxus/generate_page.php?page_id=156&img_id=3520&view=

http://www.shooty.sk/buxus/generate_page.php?page_id=156&img_id=3310&view=

Celý nový cestný zákon si môžete prečítať napríklad aj TU.

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

28 komentárov:

  1. policia pri plneni svojich uloh nemusi dodrziavat niektore predpisi. to vam nedochadza abo co? to jak keby si odfotil sanitku ze stoji na chodniku pred vchodom do bytovky a nie niekde 100m dalej na ceste ked niekto potrebuje lek. pomoc

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jasné, napchávanie sa v Divnom Jankovi je brutálne plnenie svojich služobných povinností.

    Čítaj, čo píšu. Alebo si policajt a to zrovna ten, ktorý vie písať? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Policajti maju vynimku a nemusia dodrziavat zakazove znacky. Este treba nieco dodavat? Nabuduce viac studovat, potom fotit.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aha, ale minule som isiel v dubravke, a hla, policajti predomnou, zelena fabia, tak reku pojdem normalne, na krizovatke, k nim pozeram a to nejake dve zenske, bez uniformi, proste sluzobne auticko a hor sa na nakupy, potom, si to lazo plazo supnu do busackeho pruhu ako keby sa nechumelilo, ved na poradecku vsetko

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ako vies, ze isli na nakupy?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Minule bolo v KrimiNovinach, ze policajti mozu chodit sluzobnymi autami na obed. Hovoril to Packa. Policiu sem nedavajte, je to odveci...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. "jasné, napchávanie sa v Divnom Jankovi je brutálne plnenie svojich služobných povinností.

    Čítaj, čo píšu. Alebo si policajt a to zrovna ten, ktorý vie písať? :-)"

    JASNE UZ LEN TY VIES ZE SA TAM NAPCHAVALI. AJ KEBY. SLUZOBNE MOTOROVE VOZIDLO MA BYT ODSTAVENE TAK, ABY SA V PRIPADE NUDZE DALO RYCHLO POUZIT!!! ALE TO ASI TEBE BUDEM TAZKO VYSVETLOVAT PRETOZE SI ASI DOSTAL POKUTU ZA TO ZE NEVIES DODRZAT JEDNODUCHY ZAKON! ANO SOM POLICAJT A SI PREDSTAV ZE OKREM PISANIA MI IDE AJ TO CITANIE...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mily pan policajt: "si dostal pokutu, preto pindas na policajtov", ked prestanete mysliet tymto sposobom, ze jedine ti, ktori dostali pokutu a chcu sa vam pomstit, tak potom zacnu ludia respektovat pracu policajtov. Myslim to v dobrom, bez zhadzovania a bez akejkolvek ironie.

    Je velmi tazke pod clankom, kde je uvadzany pripad parkovania policajtov pri Divnom Jankovi, argumentovat, ze ide mozno o sluzobny vyjazd ;-) najma ak vojdes do Divneho Janka a je tam zopar uniforiem na obede. Divny Janko a policajne auta v jeho okoli v case obeda su tam pravidelne a rozhodne ti uniformovani pani vnutri tiez. To naozaj tazko vyvratite pokusmi navodit dojem, ze tie auta su tam na sluzobnom zasahu.

    Ak chcete, aby si do vas ludia netriafali, musite sa spravat tak, aby si vas vazili za Vasu pracu, ktora nie je lahka, je nebezpecna atd. Vidia totiz, ze ak za kazdu cenu vyuzivate prava, ktore financuju oni a to aj v pripadoch, ked to nemusi byt nevyhnutne. Je to na Vas posudit ako by mohli niektore vase konanie vnimat ludia.

    Bez utocenia ake ste teraz zvolili, pretoze to nema vobec ziadny suvis, ak vas niekto upozorni na Vase spravanie, argumentovat zaujatostou. Ste plateni obcanmi tohto statu, ziadne peniaze nevyrabate, takze ste zodpovedni tym, ktori vam zarabaju na vasu vyplatu.

    Samozrejme na invektivy ako zvolil pisatel predomnou sa velmi tazko reaguje avsak STE POLICAJT a ste povinny udrzat svoje emocie na uzde, pretoze na vstup do policajneho zboru ste urcite presli zlozitymi psychologickymi testami a urcite by vas nemal rozhadzat verbalny prejav provokatera. Vasu reakciu ludsky chapem, avsak je krajne neprijemne, ak vidim, ze verbalny prejav zdvihne policajtovi adrenalin, pretoze opravnene ocakavam, ze zachova chladnu hlavu.

    Dajte si pozor na reakcie "asi si dostal pokutu, tak preto utocis". Hovori aj o tom, ze si vytvarate nazor bez podlozenia faktami.

    Zelam vam prijemny den a hlavne viac kludnych reakcii nad dementnymi poznamkami.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. "Minule bolo v KrimiNovinach, ze policajti mozu chodit sluzobnymi autami na obed. Hovoril to Packa. Policiu sem nedavajte, je to odveci..."
    Sudruh Labka toho nakeca. By ma zaujimalo, ktory zakon to umoznuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. by ma zaujimalo ktory zakon to zakazuje

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ak sa chcu policajti dobre najest nech idu na zlate piesky. Tam z boku pri vypadovke na senec je vjazd k restauracii ZLATÝ VODNÍK. Maju tam tak velke porcie, ze si to kazdy nehava zabalit, lebo sa to neda zjest. pritom ceny rovnake ako v meste za tie mikroskopicke porcie.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "By ma zaujimalo ktory zakon to zakazuje"
    Policia sa musi riadit zakonom o PZ a moze konat len to, co im zakon dovoluje. Pre nich neplati ze to, co nie je zakazane, je dovolene. Takze dostudovat zaklady prava a potom sa hlupo pytat. :P

    OdpovedaťOdstrániť
  13. chces mi snad tvrdit, ze nemaju pravo na obednu pauzu?

    OdpovedaťOdstrániť
  14. co s tym ma obedna pauza? uz nesplietajte.

    Podstatne je, ze aj ked nieco mozu, tak si to musia spojit s vykonom svojho povolania a NEZNEUZIVAT na kazdu blbost.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. vy tu riesite sprostosti.

    kazdy normalny clovek nech ma akekolvek povolanie, vyuziva to, zo mu umoznuje zakon alebo vyhlaska.

    napr.
    zasobovanie, preco ked je niekde povolene ist zasobovaniu by tam s autom nesiel aj ked nic nenaklada?

    taxi, v autobusovom pase, preco by snim nesiel ked moze?

    dopravna obsluha je aj norm. auto ktore napr. byva v oblasti preco by nesiel ?

    a ked vyhlaska a vnutorne predpisy PZ, umoznuju(prikazuju) mat v case obeda auto pripravene k zasahu, tak preco by neparkoval aj takto.

    jednoducho nezavidte, kazdy ma vyhody niekde inde. a je len na kazdeho sikovnosti vytazit zo zakonov maximum pre seba.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. je tam jediny rozdiel: zasobovanie, taxi su sukromne subjekty.

    je to skor moralny problem, ak ludia vidia, ze to zneuzivaju na blbosti, tak im ich vycitaju. Oni sa vid. vyssie stazuju, ze su na nich ludia drzi, maju poznamky. Ale ak si chcu vybudovat respekt, musia ho aj budit. A to neurobia ani takto ani tym, ze budu ludi povazovat automaticky za zlocincov :-)

    ked uvazujes takto, potom si mozem aj ja vykladat zakon podla seba, lenze je tu jeden problem, pride policajt, vylozi ho podla seba a ja som pochopitelne nahraty. Takze AK si ho oni vykladaju ako potrebuju, musia mat niekoho, kto im ho vylozi inak a postihne ich.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. samozrejme, preto su paragrafy take klukate. tu ale nejde o nejaky spor, ale o zavist. pretoze ked je raz dane, ze to mozu, tak neni o com polemizovat a vykladat si zakon inak.(tiez ked je v meste 50tka tak si to inak nevysvetlis)

    polemizovat sa da, o tom, ci svietila cervena alebo oranzova na semafore ked si prechadzal. ci si obmedzil alebo ohrozil, atd. pretoze toto su veci co nie su striktne definovane.

    ked ma mat ale auto pripravene na zasah, tak predsa nemoze k nemu kilometer utekat.

    nechcem sa tymto zastavat policajtov ani nijakej inej skupiny ucastnikov cestnej premavky. len sa snazim aby aj na tejto dost jednostranne zameranej stranke pouzival rozum. bohuzial sa to nedari, a kraviny sa tu objavuju neustale(cest vinimkam)

    ako napovedu pri hladani tychto foto uvediem, ze u niektorych foto sa neprotestuje a nenamieta;)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Normálne mi je zle z toho aký sú ľudia tupý a hlavne ako závidia. To je sila. Proste ked polícia má tu možnosť že ich vozidla či už pri plnení úloho alebo nie nemusia, respektíve su vyňaté a zo zákona a nemusia rešpektovať príkazové, zákazové.......značenia, tak to proste budú využívať. a čo? Len tu je fakt problem a len ten že sa tu liečia zakomplexovaný úbožiaci a to fotením aút, ktoré ale ked potrebuje mu prifrčia na pomoc lebo sa poserkal a dostal niekde nakladačku alebo mu ukradli v MHD peňaženku. Ale vtedy by mu určite nevadilo že policajti zastavili v zákaze.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Policajti môžu stáť v zákaze ako tu už bolo napísane ale aj kdekoľvek pri plnení služobných povinností!!!
    Ak ma pamäť neklame tak pri plnení služobných povinností musia zo zákona používať svetelné a zvukovée výstražné znamenia a to nepoužívajú. S využívaním vymožeností ktoré my poskytuje práca tiež súhlasím avšak dostať hlásenie o zásahu tesne pred križovatkou, prejsť ju s majákmi a henď za ňou zrazu zasah zrušia je smiešne a rešpekt netvorí.
    Nepriame naznačenie pána ministra Packu že je v poriadku ak nadriadený určí koľko treba v daný deň vybrať na pokutách mi tiž nesedí k tomu že sa snažia o dodržiavanie bezpečnosti (skôr o naplnenie vreciek).
    Repšekt u mňa nemajú ani za to že pána na luxusnom vozidle nechajú odísť v najhoršom prípade dostane pre neho symbolickú pokutu avšak deduškovi na starej herke čo nedobrzdil za tabuľu dajú pokutu ktorá mu nabúra rozpočet na pol roka. Kde je tá deklarovaná spravodlivosť že občasné priestupky (tiež pravda že sa nedajú dokázať) budú treatané mierne. Keď si zabudnem zapnúť svetlá (čo som zabudol) nikoho netrápi že som svietil každý deň 4 roky predtým, proste nesvietil a hotovo.
    Pokiaľ nebude systém ktorý bude evidovať pokuty trebárs aj na čip vo vodičskom oprávnení tak spravodlivosť na cestách nebude.
    Páni policajti máte u mňa rešpekt za náročnosť práce ktorú vykonávate ale občas sa správete ako naši "nadľudia v parlamente".

    OdpovedaťOdstrániť
  20. "Ak ma pamäť neklame tak pri plnení služobných povinností musia zo zákona používať svetelné a zvukovée výstražné znamenia a to nepoužívajú."

    Jasne, ze nemusia. A co policajne auta, ktore majaky nemaju? Plnenie sluzobnych povinnosti je aj vysetrovanie a desiatky inych cinnosti. Naco by pri tom pouzivali majaky? Staci sa len trosku zamysliet.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Nebudem sa tu už o tom baviť, a vysvetlovať obmedzencom ako to chodí, lebo ked si niekto myslí že služobné veci sa vybavujú len s VRZom tak to fakt nemusím. Majte sa tu.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. ...SOM AUTOR FOTIEK...

    a preto by som rád zareagoval na príspevky niektorých diskutujúcich. Fotky vznikli v rôzne dni pred reštauráciou Divný Janko, kam chodievam s kolegami na obed, nakoľko sídlime v neďalekej budove. Hneď musím podotknúť, že skutočnosť, že policajti boli na obede a nie na služobnom výjazde som videl na vlastné oči, lebo som sedel pri vedľajšom stole; z pochopiteľných dôvodov papajúcich policajtov som ale nefotil:)

    Obsah niektorých príspevkov ma trošku prekvapil skreslenými predstavami diskutujúcich o právach policajtov za volantom; napr.:


    „policia pri plneni svojich uloh nemusi dodrziavat niektore predpisi. to vam nedochadza abo co? to jak keby si odfotil sanitku ze stoji na chodniku pred vchodom do bytovky a nie niekde 100m dalej na ceste ked niekto potrebuje lek. Pomoc“

    Je pravdou, že policajti nemusia dodržiavať niektoré predpisy... ALE!
    Ale tieto nemusia dodržiavať LEN pri plnení služobných úloh, čiže autor tohto príspevku ma pravdu len z polovice.


    „Policajti maju vynimku a nemusia dodrziavat zakazove znacky. Este treba nieco dodavat? Nabuduce viac studovat, potom fotit.“

    Totálny omyl!!! Autor nemôže byť ďalej od pravdy - zákazové značky, tak ako aj všetky ostatné, musia policajti prirodzene držiavať, samozrejme okrem už zmieneného prípadu plnenia služobnej úlohy a v žiadnom prípade nie sú policajti vo svojich právach, aspoň podľa zákona, nad normálnymi vodičmi.


    „JASNE UZ LEN TY VIES ZE SA TAM NAPCHAVALI. AJ KEBY. SLUZOBNE MOTOROVE VOZIDLO MA BYT ODSTAVENE TAK, ABY SA V PRIPADE NUDZE DALO RYCHLO POUZIT!!!“

    Že policajti jedli, som videl sám, môžete mi veriť alebo nie, ale stačí sa do Divného Janka zájsť mrknúť každý deň medzi 11.00-12.00 a isto každý uvidí sám:)
    Ale v tomto prípade je pravdivé tvrdenie, že služobné vozidlo musí byť po ruke, aby sa dalo v prípade potreby okamžite použiť. Čo však ale samozrejme neznamená, že môže parkovať v zákaze. Má byť odstavené blízko ale v súlade s predpismi. Ja mám na obed pauzu presne 30 min. a keď sa omeškám o 3 sekundy, tak idem k riaditeľovi pobočky na koberček a čaká ma postih. Mám vari preto z dôvodu časovej tiesne možnosť parkovať protizákonne?! Určite nie, tak ako ju nemajú ani policajti.


    Kto neverí mne, môže sa presvedčiť sám, keď si pozrie zákon 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov (týmto ďakujem chalanom z právneho za pomoc:))

    Vozidlá so zvláštnymi výstražnými zvukovými znameniami alebo svetlami

    § 40

    (1) Vodič vozidla, ktorý pri plnení špeciálnych úloh používa typické zvukové znamenie doplnené zvláštnym výstražným modrým svetlom alebo červeným svetlom, prípadne ich kombináciou (ďalej len "zvláštne výstražné znamenie"), nie je povinný dodržiavať povinnosti a zákazy ustanovené týmto zákonom okrem povinností podľa § 3 ods. 2 písm. c) a § 4 ods. 2 písm. a) až e). Vodič vozidla, ktorý pri plnení špeciálnych úloh používa zvláštne výstražné znamenia (ďalej len "vozidlo s právom prednostnej jazdy"), je povinný dbať na potrebnú opatrnosť tak, aby iných účastníkov cestnej premávky neohrozil.

    Čo to znamená rozmenené na drobné? V prvom rade toľko, že žiadne všeobecné dovolenie pre policajtov, aby nemuseli rešpektovať zákazové značky neexistuje. Ani ospravedlnenie pre parkovanie v čase obeda v zákaze kvôli blízkosti auta pre potrebu okamžitého zásahu tu tiež nevidíme.

    Zákon hovorí jasne: Vodič vozidla pri plnení špeciálnych úloh nemusí dodržiavať niektoré dopravné predpisy, čo je pochopiteľné, pretože napr. pri prenasledovaní zlodeja nemôžu ísť policajti v meste 50 km/h ak zlodej bude unikať rýchlosťou 160 km/h. Každopádne plnenie služobných povinností, resp. špeciálnych úloh, je možnosť pre vodiča nedodržiavať niektoré dopravné predpisy, avšak OBEDOVANIE NIE JE PLNENÍM ŠPECIÁLNYCH ÚLOH!!! Pri obedovaní sú teda policajti povinní zastaviť s autom v blízkosti miesta kde chcú jesť, aby boli pohotoví na výjazd, ale ak tam nie je voľné miesto, tak nemôžu stáť v zákaze ale voľne miesto si musia nájsť niekde inde, tak ako každý iný.


    ABO

    OdpovedaťOdstrániť
  23. ABO: stacilo by, keby sa nasiel akykolvek pravne platny dokument, ktory by im dovoloval konanie nad ramec tebou spominaneho paragrafu 40 zo zakona 8/2009. Kludne moze existovat a rozhodne musi aby v pripade riesenia nasledkov ich konania bolo mozne preukazat opravnenost.

    Par. 40 jednoznacne spaja typicke zvukove a svetelne znamenia s vynimkou. Takze VSETKY ostatne vynimky musia byt zahrnute v inych predpisoch. Staci vediet, ze existuju. Potom si ich moze ktokolvek vyziadat a plati povinnost ich poskytnut v zakonnej lehote. Ibazeby podliehali utajeniu a schvalil to NBU.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. od veci je to, aki ste tu vsetco posrati..... ani jeden nie ste prihlaseny/a, vsetci len anonymne ste husti
    fuj hanba vam

    OdpovedaťOdstrániť
  25. veľmi výstižná stránka! parkujúci fízli na zákazoch... hm až sa mi to nechce komentovať. ale! keď si pomyslím za aké pičoviny sú schopný zastaviť šoféra a robia sa pri tom zaujímavý a skovávajú sa za zákon je mi s nich na tyčku! a pritom občas zdravý úsudok je viac ako zákon (podľa mňa). napr. pokutujú vodiča za svetlá a sami nesvietia, za mobil a sami volajú počas jazdy...atď, atď. nechcem hádzať všetkých do jedného vreca a ani nikoho zbytočne urážať. ale!
    polovica tých blbečkov na ulici skovávajúcich sa za uniformu je banda zakomplexovaných chlapcov alebo debilov, ktorí robia tej druhej polovici len hanbu a zlé meno. veď nie nadarmo sa vždy vravievalo, že keď nevieš čo tak choď za policajta (po škole). to je potom tá vizitka..že vodu kážu a víno pijú!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  26. povedzme si tak - vidime podobne spravanie vonku v zahranici?

    stalo sa vam, ze pred cervenou na krizovatke rakusky policajt zapne majak, prejde, vypne ho, dalej pokracuje normalnym (pre neho 70tka v meste a viac) tempom?

    stalo sa vam tak, ako mne asi 30 x, ze mate zelenu a pred vami prejde policajne auto na cervenu cez krizovatku (pri policii v dubravke je to kazdodenny jav) - samozrejme, bez majakov?

    videli ste niekde v zahranici parkovat policajtov na prechode? pripadne na zakaze, atd?

    videli ste, ze pri zastavovani aut zastavia policajti cely jazdny pruh, pripadne dva, lebo ONI prave konaju tu svoju pracu? (v zahranici vas vzdy odvedu mimo cesty, aby vas neohrozovali, pripadne dopravu)

    ja osobne nie a to cestujem velmi casto do zahranicia. ak dostanem v zahranici pokutu - nemam s tym najmensi problem, zaplatim, nezjednavam, nikdy sa mi nestalo, ze by to bolo neopravnene. ak dostanem pokutu na slovensku - mam odpor vobec nieco zaplatit - pretoze viem, ze tie peniaze su vyhodene a financujem machrovanie zakomplexovanych ludi. ale ako sa hovori, ryba smrdi od hlavy.

    moja pointa je v tom - ked to vonku policajti nerobia - znamena to - ze si robia horsie svoju pracu (lebo napr. parkuju dalej od jedalne - a teda nemozu akcne do aut naskocit a ist vykanavat to dobro???) alebo aku odpoved mi na to daju slovenski policajti?

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Nerozumiem čo to tu riešite..To že policajti zle parkuju pri obede nie je zasa podľa mňa problém a bez ohľadu na to či im to umožňuje nejaký predpis.Ja osobne robím na MsP a tiež sa pri parkovaní aj v čase keď ideme na obed nedívam na to či to ako stojím nejakému občanovi vadí,ale na to aby som v prípade potreby-teda ak ma vyšlú na nejaké súrne oznámenie- nemusel k autu bežať o ulicu ďalej.A k tomu čo ak mešká z obeda tri sekundy a má problém-ja v priemere dokončím len každú tretiu obedovú prestávku.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Aj keby tam bolo niekde volne miesto a este o nejaky ten krok bližšie k restauracii aj tak by tam nezaparkoval,je evidentne uplne pre kazdeho ze si z toho urobili parkovacie miesto bez ohladu na to ci je alebo nie je volne.Preto je to drzost!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!