13 novembra 2008

Polýcia parkuie XIII - chránime Vás kde sa dá

príspevok nám poslal robert

Miesto činu:
Banská Bystrica, Skuteckého ulica
Dátum: 3.11.2008
ŠPZ: VK348AO
Indikácie: Blokovanie chodníka
Diagnóza: Títo policajti to berú vážne. Zablokovali východ z chodníka na cestu a to tak, aby nikto nemohol ani von ani dnu. Tým pádom ľudia nebudú na ceste a nebudú žiadne nehody a tým pádom budú mať policajti pochvalu, akú dobrú prevenciu robia. Geniálne a policajtské, nie?

___________________________________________________________________
NAHLÁS CHYBU V PRÍSPEVKU

12 komentárov:

  1. Na toto auto si veľmi dobre pamätám. Bolo to v ranných hodinách keď tam policajti odstavili auto, celé parkovisko bolo plné, nehovoriac o tom, že koľko áut stálo niektorou jeho časťou na chodníku. Nebolo jediného miesta, kde by sa dalo normálne zastaviť. Ako vidno tento záber už mohol byť fotený okolo obeda, keď sa vyprázdnilo skoro celé parkovisko, resp. okraj vozovky. Páni, policajné auto tak ostalo na vozovke ako päsť na oko, a to sa asi zapáčilo fotografovi, ktorý sa chopil situácie a šup foto hneď na internet. Hoci zo záberov je jasné, najmä zo záberu č. 3, že auto ani jedným kolesom nestojí na chodníku. To že vozidlo zadnou časťou presahuje časť cesty, vôbec nie je až tak dôležité. Ráno pred ním aj za ním stáli iné autá, ktoré si autor predtým asi vôbec nevšimol. Vtedy to až tak asi nebolo vidieť. Nehovoriac ani o tvare vozovky, ktorá je zaobleného tvaru. Chcel by som vidieť ako by tam kto a s čím zaparkoval. Možno tak autom do tvaru klobásy. Názov príspevku je tiež fakt výstižný, najmä ten ypsilon po "L", je ako päsť na oko. Zrejme prispievateľ nemá ani základné školské vzdelanie, nie to ešte všeobecné znalosti z pravidiel cestnej premávky. Čo sa týka samotných záberov sú fakt fotené z takej polohy aby nebolo vidieť celkovú situáciu na ceste. Prečo auto nie je fotené z predu, aby bolo vidieť celú situáciu ??? Okrem toho, ak prispievateľ poukazuje na situáciu medzi chodníkom a vozovkou, zo záberov je jednoznačne vidieť, že na mieste kde prakuje vozidlo polície nie je prechod pre chodcov a ani na druhej strane nie je žiadny chodník. Chodník z ľava smeruje popri policajnom aute smerom hore, ako je to vidno na zábere č. 1. Teda podľa logického uvažovania, by prípadný chodec mal použiť na prechod cez vozovku prechod pre chodcov, nie prebiehať cez cestu ako stádo oviec. Na priloženom zábere je jasne vidieť ako auto nestojí ani jedným kolesom na chodníku :

    http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=80467df8eaf0cf014b98f78eb464a070

    A ďalšie fakty. Je edvidentné, že sa v blízkosti nachádza Krajský súd a aj väznica. V prípade, že predvádzajú nejakú tú osoby na súd alebo do väzby, kde by mali policajti zastať, na chodníku alebo na odľahlom parkovisku niekoľko sto metrov vzdialenom a odtiaľ predvádzať ??? Už podľa EVČ je asi zrejmé, že vozidlo polície nie je z BB a na miesto prišli policajti s nejakým účelom, predpokladám služobným. Netreba hneď začierňovať políciu a k veci sa stavať jednostranne. Na mieste žiadny východ z chodníka na vozovku neexistuje. (Neviem kde by tí chodci chceli chodiť, keď je tam koniec ulice.) Ten čo to fotil bol asi fakt zaujatý voči polícii. To že koľko áut stojí v zákaze státia na jednosmerke, to si autor nejakým záhadným spôsobom ani vôbec nevšimol. Na budúce poprosím reálnejšie foto, nie bludný výplod fantázie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak na osobu p. Roberta - autora članku, musim skonštatovať už len z toho nadpisu ,,Polýcia´´co poslal tento príspevok a urobil tieto fotografie, že ten určie ovláda dokonale svoj spisovný jazyk /slovenský/ ze aj p. Ľudovit Štúr sa v ten moment v hrobe otočil, že akého múdreho občana Slovenská republika má a aj bude mať. Takže čo k tomu dodať ? p. Robert by si mal otvoriť šlabikár a poprosiť trpezlivého pedagóga zo základnej školy o výklad kedy sa pri spoluhláske /L/ pise y-i, lebo takýto DEBIL čo nevie aké /y-i/ sa píše, by nemal čo zverejňovať takéto články na verejnosť, nakoľko robí hanbu iba slovenkému národu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mám obavy, že slovo "polýcia" skomoľuje sám blogger, neviem však či úmyselne alebo to odráža jeho doposiaľ dosiahnuté školské vzdelanie, ktoré môže byť tak na úrovni 5 roč. ZŠ, alebo 9. roč. Špeciálnej ZŠ

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :D jezisi, tu zase niekto chape ironiu a sarkazmus, vsakze sudruhovia?
    najma, ze "i" v slove parkuje ste si uz nepovsimli...
    ach, skoda slov...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. povšimli, ale to i vapadá ako skrátené j, teda ako by chýbala spodná časť nadpisu, lebo ani to u nie je také ako by malo byť, preto ja osobne som na to nereagoval, lebo som to považoval za chybu v stránke

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Neviem kto to fotil a za akým účelom, ale asi je to pako... chel ukázať svoju múdrosť a kto pozná to miesto../ja áno/ tak vie, že policajti nič neporušili.. to len pako sa potrebuje odbaviť po svojsky... chodník za policajným autom nepokračuje, lebo pokračuje popri ňom... a pre úplnosť -nie som policajt, ale nemám rád keď si šašo s foťákom dokazueje svoju sprostosť..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. keby len ten šašo, ale už ani admin neviem usúdiť, že čo zberejní vo svojom blogu ??? Čo je slepý ???

    OdpovedaťOdstrániť
  8. este ste si nevsimli ze autori fotiek na tejto stranke nepouzivaju rozum, casto krat urcuju za debilou aj tych, ktory zakon neporusili, dokonca ho ukazovo dodrzali. pripadne pouzili rozum a setrili miesto pre inych.

    tu admina nezaujma kvalita ale kvantita. inak by kopec fotiek hodil rovno do kosa.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. niekedy je dobre, ak sa v komentaroch moze ukazat, ze nafotena situacia nemusi byt taka, za aku sa ma. Proste komentare vytriedia nezmyselne veci. Preto treba ku kazdemu prispevku citat komentare a v klude si to vyriesit.

    Prispevkov je tu skutocne kazdy den dost a casom to niektorych fotografov prestane bavit, ak ich zakazdym niekto usvedci zo zaujatosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ten čo to zafotil je neobyčajný zakomplexovaný debil !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ...keď policajti parkujú pri súde, alebo väznici, asi si tam išli kúpiť buráky.Ten somár čo to nafotil, zrejme dostal za svoju sprostosť kopec pokút, keď je taký zaujatý. Policajt iste dostane poriadny trest, ale dobre mu tak, keď slúži aj takýmto debilom, čo ho potom odfotia pri plnení svojich povinností.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Len na objasnenie, policajti išli svedčiť na krajský súd v nižšie uvedenej veci nakoľko vďaka nim bola páchateľka zadržaná v takom krátkom čase: Výcuc z novín: Násilníčka na obeť zaútočila večer v jej rodinnom dome na ulici Pod Hradom a spôsobila jej zranenia horných končatín. Bodla ju aj do pravej a ľavej strany hrudníka a poranila jej pri tom pečeň.

    Podľa predbežných vyjadrení lekárov sa napadnutá žena bude zo zranení liečiť viac ako 42 dní. Útočníčku zadržali policajti približne dve hodiny po čine. Vyšetrovateľ ju obvinil zo spáchania zločinu ublíženia na zdraví, umiestnil v policajnej cele a spracoval návrh na jej vzatie do väzby, vraždy, kde prípad bol objasnený veľmi rýchlo vďaka týmto policajtom.

    A ešte moje vyjadrenie: žiadneho priestupku sa nedopustili. Vozidlo nestojí na priechode pre chodcov,chodník pokračuje pri múre vľavo, v jednosmernej ulici vozidlo stojí na ľavej strane, nakoľko na pravej strane je zákaz státia - viď značka koniec zóny so zákazom státia. Z pravej strany je výjazd od garáži, čo sa považuje za miesto mimo cesty a nie križovatku a nebráni vo výjazde vozidlám. Chudák nevedomý fotiaci aktivista:-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Vulgárne, urážajúce a reklamné komentáre budú vymazané!